Branič

Страна 458

„Б Р А Н И Ч"

Број 10

Г. ЧАСОПИС „БРАНИЧ"

Да би одбор коморе могао и на даље одржати свој часопис „Бранич" предлаже се скупштини, да одлучи: да почев од 1. новембра 1933. године часопис „Бранич" добијају само они чланови коморе, који свој члански улог редовно плаћају. Овакву одлуку одбор коморе предлаже прво зато, што чланарина садржи и претплату за „Бранич", те је и логично и природно да часопис добијају само они чланови, који плаћањем улога дају могућност за администрацију и уређење „Бранича", а друго и зато, што је услед неисплате улога од доброг дела чланова коморе, којима се ипак „Бранич" доставља, одбор коморе принуђен да смањи односну буџетску позицију, у противном био би сам часопис доведен у питање.

Одбор коморе моли скупштину да предложени буџет, који је за динара 67.000.— мањи него прошлогодишњи, у потпуности усвоји и одобри.

Дисциплинско веће у четвртој години продужило је да ради своје послове онако као и ранијих година. Оделења су расправљала како несвршене тако и нове предмете. У овој години кретање дисц. кривица било је овако: I. Из прошле године остало је: а) Код истражног повереника 28 б) Нерасправљених предмета по оделењима ... 8 II. У овој години рачунајући од последње год. скупштине до данас дошло је нових предмета 32 Свега било предмета на раду 68 По зборовима има на раду из прошле год. предмета 8 а из ове године дошло је Зборовима нових предмета 21

Д. ЗАКЉУЧАК.

III. ДЕО РАД ДИСЦИПЛИНСКОГ ВЕЋА

Свега било на раду предмета 29

На ислеђењу има још предмета .

37

Предмети по зборовима расправљени су: Из прошле године из ове године свега

I- Збор II- Збор

2

5 5

6

7