Branič

Поштарина плаћена у готову

Година XXVII ОКТОБАР 1959. Бр. 10. БРАНИЧ ОРГАН АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ У БЕОГРАДУ БРАНИЧ уређује одбор састављен од Владимира Св. Симића, Др. Видана О. Благојевића и Др. Радоја Ј. Вукчевића, адвоката САДРЖАЈ:

СЛУЖБЕНИ ДЕО Позив на XI редовну скупштину Адвокатске Коморе у Београду 569 Извештај Одбора Адвокатске Коморе у Београду за XI редовну скупштину 570 Благајнички иавештај 578 Извештај Дисциплинског већа 583 Извештај о скупштини Савеза Адвокатских Комора Краљевине Југославије 588 Извештај Пословног одбора Савеза Адвокатских комора Краљевине Југославије ... 591 Из адвокатске коморе 597 СУДСКА ПРАКСА Из праксе Апелационог суда у Новом Саду — две одлуке из грађанско-правне области од Бранка Јевремовића, судије Апелационог суда у Новом Саду 602 Кад тужилац приликом подношења тужбе за пречу куповину положи само куповну цену а не и износ преносних и осталих трошкова, он је поступио по § 674 Грађ. зак. и с те стране

његова тужба је уредна од Др. Видана О. Благојевића, адвоката из Београда 605 Ранији купац по поравнању може, у смислу § 2 Закона о побијању правних дела изван стечаја, побијати доцнији угсвор о купопродаји истог имања, као фиктиван од Тих. М. Ивановића, секретара Касационог суда у Београду 607 Да би пуномоћник могао пуноважно менично обвезати неписменог властодавца, нужно је, да власт, која тврди пуномоћство, у потврди констатује, да је властодавцу прочитан овај део пуномоћија, којим даје овлашћење пуномоћнику, да га менично обвеже од Тих. М. Ивановића, секретара Касационог суда у Београду ... 608 И наследници умрлог могу удови оспорити право уживања на заоставштини због њеног вероломног напуштања мужа (§ 417 Грађ. зак.) од Тих. М. Ивановића, секретара Касац. суда у Београду 609 Пред којом се влашћу има спровести поступак извршења кад

Уредништво Бранича налази се у Дечанској 13/11. Рукописисеневраћају. Прештампавање градива из часописа допуштено само са тачним означењемизвора.

Бранич доноси: расправе и чланке којима је смер заштита интереса адвокатског реда и ширење професионалне свести, службена саопштења Адвокатских комора којима служи као званични орган, и расправе, чланке и саопштења из судске праксе из свих области права и прати развој правног живота у земљи и иностранству. Б р а н и ч излази крајем сваког месеца. — Годишња претплата за Б р а н и ч износи 120.— дин. За адвокате изван територије Београдске адвокатска коморе, адвокатске приправнике, судије и судијске приправнике годишње претплата износи 60.— дин. Поједини број 10.— дин.