Brastvo

РРА Иа же

ХХХЕХ

ложити главном скупу да изволи издати Главном Одбору разрешницу за рачуне друштвене 04 96. Августа 1896. до 31. Децембра 1887. године. 10. Јануара 1888. год. у Београду. Пера Манојловић,

Ник. Ђорђевић, Ј. Живадиновић.

По прочитаноме, скуп је једногласно примио извештај и издао разрешницу [ блатајнињу на рачунима од 26. Августа 1886. год. до 1. Јануара 1888. год.

После овога председник јо јавио скупу да се сваки, који има што да предложи, или за што да шта, обрати нарочитом одбору, у коме су: Љуб. Ковачевић, М. Веселиновић из Београда, 1 В. Рајковић и Ст. Чутурило из Крагујевца. За тим су изабрани да овере запиеник овога скупа г. г. Љуб. Јовановић из Београда и От. Чутурило из Крагујевца.

По свршеном овом раду председник је обзнанио, да је на дневном реду бирање девет чланова у Главном Одбору: седморице, који ву коцком иступили (а то су: г. г. Свет. Николајевић, председ., Ст. Каћанеки, потпреде. ; М. Милићевић, П. Татић, М. Веселиновић, Ср. Стојковић и Б. Козарац, чланови); једнога, који је премештајем престао бити члан (а то 6 ва И а Маринковић, тајник) и једнога, који је умро (а то је: г. Ник. Стојановић, књижничар).

После прочитане кандидационе листе Главног Одбора скуп је решио, а председник је огласио, да бу за чланове Главног Одбора изабрани: г.г. Свет, Ни-