Brastvo

Хг

колајевић, М, Богићевић, Милов. Миленковић, Ранко

Петровић, Милојко Веселиновић, Ђура Милијашевић,

М. Ђ. Милићевић, М. Мијаиловић и Светозар Милојевић. Овим је [ састанак закључен.

П Саетанак

Отворен је истога дана, 17. Јан., у 3'/, ч. по подне.

Г. Љуб. Ковачевић, члан Глав. Одбора прочитао је: [ телеграфске и 11 писмене поздраве друштвеном скупу из разних српеких крајева. Ови су поздрави пе· чатани у додатку овом записнику.

Окуп је изјавио захвалност свима, који су друштву честитали срећан рад.

После прочитаних поздрава председник је јавио да је на реду бирање часништва у Главном Одбору. Скуп је одлучио, да сам Главни Одбор кандидује часвиштво. Кад је Главни Одбор евршио поверени му посао, председник је обзнанио часништво : председник г. Свет. Николајевић; потпредседник г. Мијаило Богићевић; 1 тајник г. П. П. Ђорђевић, П тајник Н. ЕР. Поповић, Ш тајник г. Ранко Петровић; 1 благајник г. Т. Марковић, [1 олагајник Милов. Миленковић ; 1 књижничар т. М. Веселиновић, 1 књижничар г. Ђ, Милијашевић. Скуп је ову кандидацију примио већином гласова.

да овим је председник кандидовао, а скуп усвојио, да прегледачи друштвених рачуна у 1888. години буду: т. г. Б. Вајсерт, П. Манојловић и Ј. Живадиновић.

Прочитани су разни предлози, од којих су неки примљени, а неки остављени Главном Одбору да о њима води старање. Примљени су предлози: 1.) да се о