Brastvo

РПРОУ БРЕ ОИЈЕКАРНО Д

Има данас у свету народа разних вера. Све се вере у нечем разликују. Али је, ипак, у свакој Бог свемоћни творац. Некада људи не знађаху за правог Бога, већ су веровали у поједине стварии животиње, и одавали им пошту и приписивали силу божанску, а неки обожаваху сунце, месец и звезде.

Прелети ли преко неба која звезда, путујући кроз васиону; помрча ли сунце или месец; појави ли се на небу која звезда са својим светлим репом; тресе ли се земља; загрми ли преко зиме: на мах људи из незнања све те појаве тумаче као предзнак крупним догађајима у човечанству.

Па и ми Срби имамо своју веру — хришћанску. Хришћанску веру верују још и други народи. Али и у овој хришћанској вери има разлике. Ми смо источно-православне-хришћанске вере, за разлику од „католичке“ хришћанске вере. — Ну ни сви Срби нису источно-православне вере. Има Срба који верују „мухамеданску“, а има их који верују и католичку веру. Дакле, нас Срба има од три вере. Ова је разлика отуда, што су народи друге вере ударали на Србе, покоравали их и натурили им своју веру. Али је, ипак, свима Србима један Бог.

Исус Христос је син Божји. Он је код Бога и опет ће доћи на земљу, да суди људима за дела њихова. И Свети Дух је на небу. Зато се миим

крстимо састављајући три прста и стављајући их |

на чело велимо: „у име Оца“ тј. Бога, на трбух: „и Сина“, на десну страну груди : „и Светога Духа“,