Bratstvo

___ [20

Излати на Косово. Извор наше националне културе, наше свето Косово, у овим данима искушења, заборављања нацио– налних светиња и традиције, ипак привлачи наша срца. О ва= скршњим празницима посјетили су Скопље, Грачаницу и Гази Местан наши професори и жељезничари. Шеф Дирекције Држ. Жељезница, вриједни г. Прокић, повео је 70 својих чиновника. на Косово. Путем је г. Прокић ноказивао сва знаменита мјеста и успомене из прошлости везане за та мјеста. Нрофесор= ски конгрес у Скопљу и излет наших жељезничара од великог су значаја, јер су појачали код излетника љубав према нацији и држави.

Нашим претплатицима. Шаљемо и 5. про) нашег листа сви– ма нашим претплатницима. Увјерени смо да се неће ни један претплатник огријешити о Братство св. Саве. Претплата на _„Братство“ тако је незнатна, да је можеи најсиромашнији по–

слати. Поново молимо и позивамо све претплатнике, да нам што прије пошаљу претплату. „Братство не располаже фондовима, него се издржава искључиво од претплате. Молимо све оне, који не желе примати лист да нам све Сројеве што прије поврате. > -

САДРЖАЈ. Поводом хиљаду шестогодишњице првог васељенског (Са= бора: Символ вјере. Велики. руски јерарси. О путу к спасењу. Гр. Петров: Кошница. Вл. Соловјев: Женско питање. Гр. Петров: Драгојла.. Џ. Рескин: Женама. _ · Николај Велимировић: рана светога ера ба Вла– ДАТА Стево Калуђерчић: (6) националном васпитању. Саво Буквић: Освећење црквених звона у Чапљини. Први васељенски Сабор. О празницима и светитељима месеца ЈЕЈА Хроника. Биљешке.

„БРАТСТВО“ излази једанпут ! месечно. — Претплата годишња 32—— Дин, "полугодишња 16—= Дин. За иностранство /го– дишња је претплата 80.— Динара.

| -

„Братство“ чек конто 1394.