Bratstvo

[27 Кад утрну звезде и сунашце сине, Сунашце ме чује како сваког дана "Псалам певам, Боже, из српа дубине, Вечној Твојој слави: Осана! Осана!

И кад звезде дршћу у тајанству ноћи, Са харфом у руци, срца разтрана, Дивећи се Твојој божанској свемоћи, Псалм Ти певам, Боже: Осана! Осана!

Дан, В. Стефановић. 552 =

(ијач,

»У онај дан изишавши Исус из куће сјео је код мора. И сабраше се око њега многи, људи, тако да је морао ући у лађу и сјести, а народ стајаше на брегу, Ион им казива много у причама говорећи: гле изиђе сијач да сије; И кад сијаше једна зрна падоше крај пута, и дођоше птице и позобаше их; а друга падоше на каменита мјеста, где не бијаше много земље и одмах изникоше: јер не бјеше у дубини земље. И кад обасја сунце, повенуше, и будући да немаху жила посахнуше. Адруга падоше у трње и нарасте трње, и подави их. А друга падоше на земљу добру, и донашаху род, једно по сто, а И по: шесет, а једно по тридесет. Ко има уши да чује нека чује..

Свакоме који слуша ријеч о царству и не разумије, долази нечастиви и украде посијано у срцу његовом, то је око пута посијано. А на камењу посијано то је који слуша ријеч и одмах с радости прими је. Али нема коријена у себи, него је непостојан, па кад буде до невоље или га потјерају ријечи ради, одмах удари натраг, А посијано у трњу то је који слуша ријеч, но брига овога свијета и превара богатства затуше. ријеч, и без рода остане. А посијано на доброј земљи то је који слуша ријеч и разумије који дакле и род рађа, и доноси једно по сто, % једно по шесет, а једно. по ТРИЛЕРУ (Матеј 13, 10 и 1923)

Ова прича слика различне способности људи који су примили. Јеванђеље, Господ Исус Христос. сравњује Јеванђеље са сјеменом. Поље означава људе. Људи нису једнаки, тако ни јеванђелско сјеме посијано у људе не доноси једнаког рода. -

Пријатељу мој, ма ко ти био, погледај на ову слику: какве

_ је врсте плодност твога срца > Јели добра та плодност» Носи

ли, можда, ђаво нејеванђеоско сјемег Или је можда та плодност каменита» Или је може бити, плодност твога срца трновитаг Но ако је твоје слично плодном пољу, а да ти