Bratstvo

_ Сјетите се, да је »Братство« једини наш __ религиозни лист на територију Босне и - Херцеговине, Црне Горе и Далмације.

нашег ЛИСТ

саопштавамо, да администрација листа подноси највеће жртве да одржи лист, те моли све дужнике из прошле године да што прије пошаљу дузжну · претплату, Молимо све претплатнике да обнове претплату и да уваже, да је „Братство“ заиста најјефтинији религиозни лист. Наши пријатељи треба да имају у виду, да администрација шнаље преко својих повереника г. г. катихета и професора школској омладини лист у пола цене т. ј. 20 Динара. годишње.

Наши највећи црквени представници, сва наша религиозна штампа, орган руске заграничне цркве „Иерковнма В'Едомостн“, наши листови и ревије изразили су се- најлепше о нашем листу. -

У прошлој години сарађивали су у листу ој

признати наши богослови. ;

Лист је тако уређиван, да је био подесан у исто време за свештенство, за одмладину и породице.

У „Хроници“ нашег листа дали смо аутентичне податке о православној цркви у свим пределима. У прошлој години дали смо 32 слике и у прилогу календар „Братство« са сликом Њ. Височ. Престолонаследника Петра. Да можемо лист проширити, дати бољу хартију, увести нове рубрике »Преглед православне религиозне књижевности«, дати лепе илустрације из области религ. (сликарства у већем броју потребно је да сви претплатници врше своју дужност.

Претплата је и у овој години 40:— динара

годишње, за ђаке 20:— динара, ако примају лист преко повереника.

~

_ Администрација „Братства“. _