Bratstvo

128 —

Поклонимо им се и узвикнимо: слава им и вечна хвала!

Заветујмо се: да ћемо носиоцу свију наших народних идеала, достојном наследнику својих славних предака Њег. Велич. Краљу нашем „Александру бити верни, одани и послушни у свима пословима на добро наше отаџбине и нашег народа. и

Пеоклонимо се и заветујмо се: да ћемо ову земљу натошљену крвљу наших најбољих јунака волети оном љубављу каквом су је они волели а бранити је онаком храброшћу каг квом су је они ослобођавали; да ћемо ову нашу велику отацбину Орба, Хрвала и Оловенаца све њене делове Србију као Хрватску, Црну Гору као и Оловеначку, Босну, Далмацију, Војводину, сву нашу браћу Орбијанце и Босанце, Херцеговце и Хрвате, Далматинце, Војвођане, Словенце ма где живели и ма којој вери припадали подједнако волети. Јер је брат мио које вере био..

Поклонимо им се и заветујмо се, али се помолимо и Го споду Богу да свима покојницима за веру ш отечество на бранику живот свој положивши да вечни покој и рајско нтсеље, Његовом Величанству Краљу нашем дуг живот, срећну и мирну владавину а нашем народу превелику своју милост и благодат како би и ми могли извршити аманет наших Витевова. -

Живео Њег, Вел. Краљ наш Александар 1. и Његов дом!

Живео народ Срба, Хрвата и Словенаца !

(6) :-40)

Пред новом школском годином

За кратко време опет ће да се отвори школска капија, на које ће да поврви омладина наша. Отпочеће нова школска година. Нов, живахан школски живот, нови задаци омладине, нове бриге за родитеље, нови напори за наставнике.

Раздобље нашег друштва од 6. па до 24. године доћиће у живу акцију, а што је поврх тога, појачаће своје старање и своје настојање око њега.

Један велики хришћански мислилац рекао је за почетак школске године, да је то пољубац родитеља, који ови дају својој деци, када их из загрљаја свога пуштају у свет, на науке, а тај пољубац да мирише на хлеб.

Да, почетак сваке школске године одише мирисом пољубца на хлеб, ради којега шаље родитељска љубав своју децу у школе.