Bratstvo

паран

пева вет

| (5 Ц

Безична. Телефотија бит исто тако по својим појава“ ма, један. проналаз ак диван и чудан. Бренли, чија је пезаинте-

ресованост и лоорота равна са нау Ком. "није посумњао никако, === _ да ће она једног дана послужити за дела, убијања. –

На свима, странама се тајно истражује средство, да се таласима управљају морнарички торпеди као и ваздушна, торпела. Ми ћемо то сазнати можда, пвСкоро, можда скорије него што би то желели.

Брзина авијона се · повећава сваког дана а грива. се, изгледа, да им се препусти ла заузму стратосферу да прелете хиљаду километара па сал Дакле ва неколико вали једна ескадрила дошавши из дна Азије прелетила би Париз. Она би се“

ауставила на 5000 метара висине, пустила своја ваздушна т6 орпела управгљана. безжичном струјом. Двадесет торпеда и пет минута било би довољио. Џариа не би био више ништа лруго нето једна томила рушевина у ПО ; а ескадрила би увела правац према. Истоку. _ - -

-— | даисва, У По се механизам крије попод каросе- рија које ву дивне,елеганције, тито опкољује дражест и осмех лепих жена. али исти мотор покреће и тенкове и ај помишра љезе који, истина, не шаљу ни пвећа ни осмеха.

Сума свега, као проналаске, којих се човек Не треба 60-

јати- ја сматрам само ПР раф, стлограф, | механички бријач, штал- кишобран.

Страховања су то, изазвана од пеког духа. који гледа све у прној боји, казаће неки. -

Међутим, пошто је будућност прпа, не могко се најмање бити слеп или лагати, да је она љубичаста.

Поступања руштлатка што су истом брао поменута, стварна су и њихов развој у брзини и јакости страшан је, Дакле, човек који разматра пир и размишља закључује:

Наука даје људима влтше средстава да. уза пего средства 88 живљење.

Такав је биланс, 0

О-ох ! Ја добро разумем да се пнеустрашиви обожаваоци пауке неће покорити лако. Њима ће то изгледати као ла се испуњава. Вожије проклетство из светог Писма и злодела Сатане.

Узрујавши се они ће да вишу: „То је грех човеков а никако грешка науке. „Довољно је да се забрани злоупотреба научних проналазажа. - :

Довољно... Окоро- тако као“ када. би се рекло у време суше: , Довољно је да падне ишта. НЕ Е