Džuboks magazin

lesie li već čuli ia grupu »the five up«? S Obradovalo nas ie pismo koje su nažoj redakciji uručili „Roboti”. „Roboti” nam javljaju da su promenili ime u „The Five up” zbog toga što u Itahji vec postoje dva sastava pod imenom „Roboti” pa da ne bi bilo zabune... Osim toga, kako su sami napisali, novo ime daje im volju da se probijaju i penju lestvicama uspeha (up)! Na isečku iz italijanskog lista „Telesport” našli smo i ove redove: „The Five up” je izvrstan bit-sastav iz Zagreba (Jugoslavija) koji se nalazi visoko na listi popularnosti svoje zemlje ozbiljno ugrožavajući najslavnije internacionalne sastave zahvaljujući svojoj visokoj muzičkoj individualnosti. Übrzo će sticx u Italiju!

Zimski son ~Beduinn“

Nije vlše same ženski saslav

• Nakon što je ne ko vreme nastupao sa samo tri članice, ženski sa stav „Šigele” iz Zagreba izgubio je 1 bubnjarku. Dva prazna mesta (ritam gitara i baterije) nađopunila su dva mladića. Neki kažu, evo naših „Mata i Tata”, ш Odsluženje vojnog roka poremetilo je planove mnogim VIS-ovima јсг su ostali bez pojedinih članova. Beogradski ansambl „Beduini”, koji je prošle godine postigao nekoliko lepih uspeha, ostao je bez vokalnog soliste i vođe ansambla Borđa Popovića. On je otišao na odsluženje vojnog roka. Izgleda da su bstali odlučili da se ponovo aktiviraju tek kada 1m se drug vrati iz vojske. U međuvremenu, saznali smo da Je Đorđe Popović nastavio svoju pevačku aktivnost n svojoj jedinici u Titovom Velesu, da je i tamo uspco da sastavi orkestar i da priprema priredbu za Dan artiljerije. Kaže da ga „navijači” nisu zaboravili I da često đobija pisma koja ga veoma vesele. NJegova adresa je V.P. 5912/26 Xitoy Veles.

Vokalno instrumentalni sastav „Lavine”

PISMO "DŽUBOKSU"

B Saša Sedlak, clan vokalno instrumentalne grupe „Lavine” iz Subotice, uputio nam je sledeče pismo: ~U prošlom broju pisali ste o grupi „Orfeji”. S obzirom na to da ova grupa „Orfeji” nastupa tek tri-četirj meseca, želim vas upoznati so nekim činjenicama koje je šef grupe Duško Božić prećutao. Grupa „Orfeji” osnovana je septembra 1965, zaslugom Duška Božića. Tadašnji članovi „Orfeja” bili su: Dejan Đorđević solo gitara; Karlo Kapista ritam gitara; Saša Sedlak bas gitara; Dejan Mrdanov vokalni solista; Ivica Prćić organa; Duško Božić bubnjevi. U ovom sastavu „Orfeji” su nastupali u Subotici, Novom Sadu, Beogradu i okolnim mestima. Zahvaljujući brzom usponu, „Orfeji” su pozvani 15. januara 1966. na dvonedeljnu turne ju po Poljskoj. Pored deset koncerata i isto toliko nastupa u raznim klubovima u Krakovu i Lodu, „Orfeji” su kao jedina grupa ove vrste nastupili u polučasovnom šou RTV Katovice. Nezalaganje Duška Božića navelo je članove grupe da po povratku sa turneje izvrše izmenu bubnjara. Poslednji koncert u prvobitnom sastavu održan je u Novom Sadu, 27. februara 1966. Od tada je grupa, pod imenom „Lavine”, nastupala u sastavu: Dejan, Karlo, Saša i Vladimir Erdeg kao vokalni solista i bubnjar. Ostala dva člana napustila su grupu zbog studija. U meduvremenu, Duško Božić je formirao novu grupu koja mu je vremenom postala zahvalna za postignuti uspeh”. Saša SEDLAK, Subotica, J. Kraša 9.

13

ТШ

SVA"OG DRUGOG UTORKA „PLAVI DODATAK „300 ĆUDA«