Džuboks magazin

Titograd izaziva Beograd

NA 220 VOLTI

kad je video da se prilikom ибепја korapozicija koristiimo isključivo notaша. Pritom nam je ispričao dogadaj koji može da bude i vie: prilikom organizovanja „Gitarijade” u Beogradu skupili se svi izvodači. Na pitanje ko ume da fiita note, izašao je same jedan. I slovima jedan. JA: Radite li sami? ODGOVOR: Kako gde. U orkestru ne. Veliku pomoč pruža nam jedan stariji muziear. On nam piše i sikuplja veliki broj aranžmana, daje mišljenje o izvođenju. Meduitim, veliki je broj aranzma na koje sami piSamo, a iroamo i svoje kbmpozieije. 'JA: Znači, vi nisti samo izvođači nego i s tvaraoci. I to, izgleda, popularni. Vašu kompozieiju „Crni robovi” dzvodio je čafc i folklorni ansambl vašeg Doma. A sada nešto o planovima ansambla.

POP: Do nedavno sam igrao i u folklornom ansamblu. Kad sam se konačno opredelio samo za bubnjeve, ansambl je naglo počeo da pntuje po imostranstvu. Oni i dalje imaj-u vrlo primamljive plenove, a naši su za sada ovi: očekujemo da se neko odazove na naš izazov. Dalje, dobili smo poziv da goetujemo u Kragujevcu, a postoji velilka mogućnost da sledećeg lata sviramo u jednom ill dva hotela na francuskoj obaili. JA: Zar se ne p lašite? Konkurencije na primer? LAKI: Zašto? Jača konkurencija bolje pakazuje stvaimu vrednost Mismo za borbu kvalitetom muzike. JA: Koliko ste рориХаттц u svom gradu Hi republici? „Nema nam ravnih”, reče Džile (јег je zadužen za reklamu). Bobi dodaje vrlo značajnim tonom: „Uostalom. za

nas se ćulo i širocn Svajcarske, Nemačke i deMrračno Francuske. JA (pravo da vam kažem začuđeno): Kako to mislite? DŽILE; Letos smo svirali mesec i po dana u hctelu „Fjord”, u Kotoru, gde su gosti bill isključivo strand iz ovili zemalja. JA: Dobro. Kad ste tako popularni, л niste jedini, s kim biste najradije sniM mail ploču? MILI I BONI: S nama. JA: Sta radite kada ne svirate?, BOBI: Učimo. JA: Ozbiljno vas pitam. NIK: Mi smo se šalili. JA: Koliko sati dnevno vežbate? NIK; Počinjemo u dva popodne a završavamo preko Morače. JA: Sada malo ćutite dva po dva. Bubnjara ostavite da lupa. (Bubnjar ćutd). JA: Recite nam neSto bez veze! DŽILE; Nismo na ozbiljnom sastaoku. JA: Dobro. Onda ispričajte neki vie. DŽILE: Prolazeći kroz drvo opazio sara jedan mail detalj: da nije bilo drveta, ne bih mogao prodj kroz njega. JA: Maze U to kraće? DŽILE: Može da udarim glavom u drvo, JA: Sta joS da vas pitam? POP: Ono što nas niste pitali. JA: Jeste li se umorili? POP: A vi? JA: Ipak vas radije slušam kad private nego kad vzžbate. Nego, ništa nam ne rekoste o muzici? LAKI: O tome dosta pričamo u školi. Ovde radimo. JA: Ko vam je uzor? ONI: Nema ga. Totalno smo originalm. JA: Sta čemo na kraju? ONI: Da idemo. JA: Nećete ništa reči? ONI: ОСЕКШЕМО NAJHRABRXJE U TITOGRADU! M. R.

SLOBO DŽAFEROVIC, 8081 ritam gitara i vokalni solis ta ф rođen 17. IX. 1946 9 učenik gimnazije

GATOLIN PREDRAG, NIK solo gitara. Set orkestra. • roden 2. VIII. 1946. ф učenik srednje muzičke škole ф svira na svim instrumen tima orkestra.

KNEŽEVlC 1LIJA, M1IJ — vokalni solista • rođen 21. VIII. 1943. ф bio je bubnjar, a svira i na klaviru ф nastavnik muzičkog vaspitanja