Ekonomist

598.

Румунтја пма 12 ратификованих конвенција и то: о осмочасовном раду; о незапослености: о породиљама ; о ноћном раду жена; о минимуму доба старости за пријем деце у индустрији : 0 ОБ ИЕ раду деце ; о забрани употребе белог (жутог) фосфора : о минимуму доба старости ва пријем деце на поморске радове; о забрани употребе оловног белила: о недељном одмору у индустрији; о минимуму доба O за пријем младића као магацинских радника (ког лмена) и ложача на бродовима, и о обавезном лекарском прегледу деце п младића запослених на бродовима. Али у Румунији, сем за конвенције о незапослености, и о недељном одмору у индустрији, нема никаквог законодавства за примену ових конвенција. Пелокупно је ово законодавство у припреми.

· Грчка пма 10 ратификованих конвенција п једну усвојену од стране њеног законодавног тела, али још нератификовану. Те су конвенције: о осмочасовном раду ; 0 незапослености : 0 породиљама ; о ноћном раду жена ; о минимуму доба старости за пријем деце у индустрији : 0 нит раду деце ; о минимуму доба старости ва пријем деце на поморске радове : о обештећењу незапослености проузроковане бродоломом : о запослењу помораца ; о забрани употребе оловног белила : и о недељном одмору у индустрији. Потребно законодавство ва примену свих ових конвенција донето је, сем за ову последњу, за коју још нема законодавства, нити је исто у припреми. За конвенцију пак о вабрани употребе оловног белила нема никаквих података о припреми нужног законодавства за њену примену.

Француска пма 7 ралификованих конвенција, и то :'0 осмочасовном радном времену (условна) ; о незапослености : о ноћном раду жена ; о ноћном раду деце ; о забрани употребе белог (жутог) фосфора ; 0 вабрани употребе оловног белила : и о недељном одмору у индустрији. За примену свих ових конвенција. постоји потребно“ национално законодавство. Сем тога она има још 8 препоручених конвенција за ратификацију својим законодавним телима, п то су: о породиљама; о минимуму доба старости за пријем деце у индустрији : 0 обештећењу незвапослености проузроковане бродоломом ; о запослењу помораца :. о праву удруживања и коалирања пољопривредних радника : 0 обештећењу несрећних случајева при раду у пољопривреди ; 0 минимуму доба старости ва пријем младића као магацинских радника (колмена) и ложача на бродовима ; и о обавезном лекарском прегледу деце п младића запослених на бродовима. За ове:

При ____..-'.