Fermenti i fiziologija

Џи

69

на другоме месту а то је у стварању самога фермента на рачун профермента, Као што смо то изложили приликом ко-Фермената. Проферменат Фибрин-Фермента, има своје порекло у крвним плочицама и белим зрнима. Када се крв налази у анормалној средини, ти крвни елементи луче профибрин-Ферменат који се под утицајем калцијумових соли које се налазе у крвноме пласми, претвара у Фибрин-Ферменат. Да би објаснили Факат да се крв брже сири када је била у додиру са ткивима ране и да у опште екстракти свих органа убрзавају сирење крви, Могал ћи,“ Каја и 5рто дају места још једноме фактору у сирењу крви кота називају тромбокиназа или цитозим. Тромбокиназа би поред кречних соли била неопходно потребна за претварање профибринфермента у Ферменат; то тело би се налазило у Фигурисаним крвпим елементима и у екстракту разних органа.

Пентаза.

Пд утицајем пектазе, пектини се згушњавају. Тај је Ферменат натао Етешу код разнова воћа. Хемијска природа његове акције није добро позната. Добро је утврђено да пектаза није активна без кречних соли (Веттал! и МаџЏеуге).

| Могалуња. Еттеђизве Чет Рћузјојогте (1905).