Filatelista

777 МО

DAN HLA„OSTI je dan proleća, proleće je simbol смеса a TITO se rodio u doba cveća, u doba ljubičica i zumbula, i zato je TITO uvek bio mlad i večito će ostati mlad.

Filatelisti Jugoslavije „a preko njih i filatelisti širom sveta imaju jedinstveenu privilegiju kod svake prosla

ve naše — Titove mladosti. | Jedini su oni koji mogu da · osete lepotu slike i „boje, veličinu Titovog likay,sjaj i vedrinu cveća na novim serijame poštanskih maraka.Filatelistima pripada pravo,čast i dužnost da izlažu marke sa Titovim likom i majskim се

сет, ;

Shvatajući svoju odgovornost i dug prema budućnosti,premama | Danu mladosti i Titu Savez filatelista Srbije je od prvog dana,posle svogm formira nja posvetio najviše pažnje podizanju mladih filatelisti čKrkih generacija,koji će ovla dati znanjima iz filatelijei u daleki svet otbpremati sa objašnjenjima hiljade i hiljade ma гака sa Titovim likom i Titovim ce ćem.

Kada se formirao pre petnest godins Savez filatelista Srbije mogao je da upiše u svoje anale da počinje sa radom sa 70:30 u korist odraslih članova,da bi canas Ba zado voljstvom mogao da konstatuje da ве proporcija potpuno obrnulam, tako да је зада (9:30 u prilog mladog8ti. Omladinske filatelističke sekcije u Nišu,Zemunu i pri drugim raznim društvima,povereništvima i filate lističkim grupama iz dana U dan upozoravaju da sadašnja razmera u odnosu Snaga ne miruje,ona se kre će i raBte u njihovu korist. Savez filatelista Srbije i Upravni odbor APV uneli su u svoje pro grame rada kao jedno od prvoraz rednih pitanja i zadataka — prome niti odnos snaga u članstvu u pri Тог шјадаћ,ј to se OSTVARUJE.