Filatelista

ПОШАЉИТЕ МАНКО ЛИСТУ

Добили смо укупно 87 дописница и писама од филателиста из свих крајева наше земље, који нас моле да их обавестимо о здравственом стању друга Димитрија Јанићијевића званог Митке. Многи од њих истичу да их је упознао са филателијом, поклањао им марке а многи додају да су од њега први пут чули за термине манко листа, масенваре итд. Појединци истичу да његова активност у проналажењу младих филателиста, организацији и учешћу на изложбама марака у земљи и иностранству, преко 30 медаља и разна признања, не може да се заборави бар у генерацији која га познаје.

Димитрије Митке Јанићијевић

Уместо појединачног одговора обавештавамо цењене читаоце да је друг Јанићијевић више од годину дана у болници. Као тешком болеснику дијабетичару ампутирана му је једна нога. Сада се налази у амбуланти ортопедског завода — Рудо у Београду где му се израђује протеза. Он лично добро се осећа, очекује да ће до краја године коначно напустити амбуланту. Мако је био у врло критичној ситуацији он није престао да се дописује са многим а међу њима и младим филателистима којима и даље завршав писмо поруком „Пошаљите ми Вашу манко листу“.

Имајући у виду друштвену активност друга Миткета, годишња скушштина Савеза филателиста Србије, доделила му је своју златну значку као знак захвалности и признање.

22