Filatelista

6. Tematika izložbe: i Izložba je čisto tematska i uglavnom obuhvata one tamatske zbirke koje su vezane za marke Maršala Tita i mladosti. To znači da se mogu izlagati tematske zbirke koje obrađuju: — Maršala Tita, — floru, — faumu, — deca na markama, — bajke i basne, — sport, — folklor, — skautizam i izvidništvo.

7. Izlagači: S obzirom da je izložba propagandnog karaktera, mogu se prijaviti izlagači — članovi svih beogradskih drušštava pa i iz ostalih gradova koji budu pozvani ma izlaganje sa svojim izuzetno kvalitetnim zbirkama. Izložbeni odbor će odštampati »prijave za izlaganje« i podeliti zainteresovanima. Svaki izlagač treba da popuni prijavu i dostavi Izložbenom odboru najkasnije do 15. maja 0.2.

САРАЈЕВОФИЛА 72

Филателисти Сарајева већ су почели са припремама за организацију велике филателистичке изложбе која ће се одржати 1972. године под називом САРАЈЕВОФИЛА 72.

Како су нас обавестили другови из Друштва филателиста тематичара Сарајева, разговори за организацију ове изложбе почели су на изложби марака у Софији 1969. године.

Изложба би се одржала под покровитељством ФИПЦ-е, која би одржала и свој редовни конгрес У Сарајеву. Рачуна се и на уче шће Међународне асоцијације новинара филателиста АИЈП, а поред филателиста као излагачи учествоваће и нумизматичари.

За организацију ове велике међународне филателистичке изложбе организатори су наишли на потпуно разумевање и сагласност код највиших руководилаца друштвенополитичких организација Босне и Херцеговине и града Сарајева, Новинско издавачког пре дузећа Ослобођење, те низа привредних, туристичких и других

организација, што је најбоља гаранција и једини услов да се заиста организује овако велика међународна приредба.

Велики је број филателиста Србије који су до сада са добрим збиркама учествовали на међународним филателистичким изложбама и добили значајна признања. САРАЈЕВОФИЛА 72 пружа могућност како старим тако и млађим излагачима, да наставе тра дицију нашег учешћа на међународним изложбама. Ово тим пре што су организатори благовремено предузели мере за организацију изложбе и оставили довољно времена филателистима и нумизматичарима да преуреде старе и припреме нове збирке за излагање.

Организатори изложбе из Сарајева су нам обећали да ће нас редовно информисати о припремама, тако да ће наши читаоци,

4