Filatelista

1. Janićijević Dimitrije 10. Milenković Miodrag

BORBA NARODA JUGOSLAVIJE I 100 g. IDEJE CRVENOG (kombinovana zbirka) KRSTA

2. Peševski Jordan II 100 g. CRVENOG KRSTA I 10 g. NARODNE REVOLUCIJE 11. Varjačić Milan HI LENJIN ORGANIZACIJA UN

3. Prof. Petković Dr Sava 12. Maćešić Đorđe SRBIJA U RATU 1912—1913 8. FAUNA EVROPE

4. Radišić Ignjat 13. Milinković Spasoje ODRED JNA NA SINAJU TI MOJI MUZEJI

5. Milinković Spasoje _ II FOLKLOR BOSNA I HERCEGOVINA 14. Brković Dr Momčilo (mešovita zupčanja 1906 g.) REPRODUKCIJE

6. Aleksić Slobodan 15. Varjačić Milan I LIKOVNA UMETNOST JUGOSL. TI OSTRVO NORFOLK II FAUNA JUGOSLAVIJE 5 II SLIKARSKA DELA III FLORA JUGOSLAVIJE - 16. Aleksandrić Alekšandar

7. Novaković Dr Branislav FRANCUSKA — FDC CELINE STT (AMG-ETT) ZONAEA ·17.' Živković Milinko

8. Aleksandrić Aleksandar ŠAH

ЈОСОЗАМЈЈА — КАКТЕ 'MAXI- _ 18. Peševski Margareta

MUM | Т ВАЈКЕ 1 ВАБМЕ 9. Milinković Ratomir II KARITAS 1964 TIPIČNA GREŠKA _ 19. Milinković Spasoje

DEČIJI SVET

ПРЕДСЕДНИК СФС О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА

замолили смо председника СФС економисту Давора Соколића да нам укратко изложи шта је урадио Управни одбор у овом мандатном периоду и какви га задаци очекују. Он је у вези са тим изјавио:

"Морам у првом реду да истакнем да је приликом избора нове управе направљена грешка која се у будуће неби смела поновити, Наиме, Управну одбор се бирао тако да сва већа друштва буду заступљена, пело је у сваком случају добра. замисао, али је слабост у томе што је у сваком случају добра замисао, али је слабост у томе што предложени другови пису претходно консултовани, па се испоставило да су згузегу на другим пословима и нису у могупности да ак ленјује раде у управи. Морали смо усвајати оставке и кооптирати нове другове» па чак и секретара Савеза, што је свакако утинало на то да се успоредно обављају поједини задаци Савеза.

Технички секретар Савеза, теже је оболео и после дужег лечења предложен је за инвалидску пензију. Као што је познато канцеларија је дуже времена била затворена. Узимали осмо појединце да ове послове хонорарно обављају, тек толико да би се бар одржала нека веза са друштвима у Ффилателистима. Овакав начин рада имао је за последицу запуштање администрације и свих врста евиденције па чак и књиговодства које регулише примања и потражвања. Управе и друштва. трегбало нам је доста времена да пронађемо новог техничког секретара, да установимо евиденцију, издамо нове чланске карте, рашчистимо финансијска питања са друштвима и створимо чисту ситуацију какву сада имамо.