Filatelista

тако и организације београдских филателистичких друштава адекватло организацији града у односу на друштвено политичке организације.

Ми смо више пута тражили да наша друштва и чланозу активније учествују у обради нашег часописа. Иако имамо сталне и добре везе по низу других питања не можемо се похвалити да смо успели и у погледу информисања и обраде стручних чланака у листу, Ово тим пре што наша организација има велику број чланова који би могли успешно да сарађују са уредништвом и подигну квалитетну обраду листа.

Иако још немамо тачан преглед новоуписаних чланова у свим друштвима, јер такву евиденцију остварујемо крајем године, неки показатељи нам говоре да се наша организација све више проширује. Београдска друштва уписала су до 1. септембра ове године око 280 нових чланова и то: Врачар 115, Сава 65, Земун 78 и Бањица 21. Шабац и још неки градови и места најављују нам припреме за формирање нових друштава, завршио је председник Ооколић.

КО СТЕ ВИ,

ДРУЖЕ ПРОФЕСОРЕ2

На светским симпозијумима, научника светског гласа читају се Ваши реферати, Постали сте члан Орпоке академије наука и уметности. Студенти медицине слушају Ваша предавања, одговарају на Ваша исштитна питања и уз Вашу помоћ постају лекари специјалисти, Болесници на клиници којом руководите чекају Вашу помоћ као дневну светлост верујући у Вашту свемоћ за оздрављење, Нумизматичару говоре о Вама као председнику Српског нумизматичарског друштва. Филателисти Вас знају као дугогодишњег члана Управног одбора Савеза филателиста Србије, стручњака за испитивање марака, те активног сакупљача класике, а сада сте на овој изложби „Београд 1970" добили прву награду. Па заиста ко сте Ви друже докторе2

На сва оваква и слична питања у безброј активности, које није лако пабројати, наш друг, релативно млад човек, стари филатетиста и нумизматичар, кроз њему својствени осмех одговорио би: ја сам Саво Петковић, филателиста из Београда.

Да, професор доктор Сава Петковић из Београда тако би одговорио, јер он у клубу филателиста жели да се осећа као филателиста, на изложбама као излагач, у нумизматици као нумизматичар и да сва

4