Filatelista

ФИЛАТЕЛИСТА FILATELISTA

ČASOPIS SAVEZA FILATELISTA SRBIJE

MAPT 1970. e

ZAKAZANA GODIŠNJA SKUPŠTINA SF SRBIJE

Upravni odbor SF Srbije održao je jednu od najznačajnijih i najkorisnijih sednica u ovom sazivu. Razmatrano Je preko 20 pitanja koja se odnose na protekli period i buduće zadattke Saveza. Predsednik Sokolić prethodno je proanalizirao sve probleme i tako ih pripremio da ih je Upravni odbor u kompletnom sastavu skoro bez ikakvih primedbi, sa manjim dopunama i predlozima usvojio i odredio način i vreme rešavanja. Razgovaralo se o finansiskim pitanjima, radu Uprave 1 Капсејатје, saradnji i kontaktima sa društvima, orgnizaciji mabavke i distribucije maraka, održanim i planiranim izložbama i nizu drugih aktuelnih pitanja.

Treba posebno istaći da su drugovi iz UO SF SAP Vojvodine a u prvom redu predsednik Dragamčić, svojim prethodnim amalizama i pripremama za ovaj sastanak dobrim delom doprineli njegovom uspešnom završetku.

Upravni odbor je odlučio da se godišnja skupština SFS održi 9 maja 1971 godine, kako bi se ostavilo dovoljno vremena društvima za održavamje njihovih skupština, izbor delegata i pripreme da učestvuju u radu Skupštine Saveza. Preporučeno je filatelistima i svim nmašim društvima da prouče statut Saveza, štampanog wu Filatelistu broj 118 i dostave svoje predloge za novi Statut najdalje do 15 aprila ove godine. U istom roku društva treba da dostave svoje predloge za odavanje priznanja istaknutim aktivistima filatelije u vidu diploma, pohvale i dodele Zlatnog znaka SFS.

Jednodušan je utisak svih učesnika ovog sastanka, da razne rasprave i trvenja, koja su ranije karakterisala naše sednice, pripadaju dalekoj prošlosti i da smo zaista ma sigurnom putu da rešavamo pitanja za koja smo pozvani, da do maksimuma razvijemo sve grame filatelije u našoj republici, da sa pravom očekujemo pomoć i podršku društava, filatelista i delegata, koji će doći na našu skupštinu.

DG