Filatelista

3. Светло црвена од 4 динара са планинском кућицом као симболом четничког штаба. | 4. Порто марка зелене боје од 1,5 динара са ликом АМ.

Међутим сада се у збиркама неких филателиста појављују и нова издања, истина еликета које личе на марке, за које се не зна ко их и где штампа али се лако уочава коме се и у каквој ситуацији потурају. Опет као по неком правилу из времена окупације изашле су 4 етикете са написом Југославија. На једној је слика униформисаног чудовишта напис: Ђенерал: Дража Михаиловић 17. 7. 1949. год. Три марке су са цртежом лика исте личности са истим написом и датумом 1941—1961 што би требало да значи као двадесетогодишњига његовог покрета.

А

АТОМСКИ РАБ ИЗ ШАПЦА: Милован Завађа из Шапца је човек који много што шта воли, али изнад свега обожава уметност и баштину српске и друге културе. То је био и основне разлог да са својим друговима обнови у априлу ове године филателистичко друштво Шапца и окупи велики број људи свих занимања и професија, који су ово друштво прихватили као нешто своје рођено, шабачко. За свега три четири месеца активисти овог друштва издали су серију коверата са пригодним жигом поводом 500 година Шапца, карт максимум за прославу 7 јула у Белој Цркви и коверат за треће спортске игре грађевинара Србије 7 августа у Шапцу.

Веома лепа идејна решења и цртеже за коверте и жигове даје млади уметник Илић, који за себе каже: студиозни Студа раб атомског доба из Шапца, за кога рекоше да је луд, што сигурно неће поновити кроз 20 година.

РКЕШРЕА ТА OGLASI

A) Pretplata na list za 1 godinu:

— Za Jugoslaviju din. 15.— za inostranstvo Dolara USA 2.—

B) Oglasi u listu

| — 1/1 (cela strana 300.— din. | — 1/2 (pola) strane 150.— din. — 1/4 (četvrtina) strane 75.— din. — 5 (pet) normalnih reda oglasa 10.— din.

Date cene su iste za Jugoslaviju i inostranstvo.

23