Filatelista

Umro je član filatelističkog društva »Sava« u Beogradu RABATA FRANJA, penzioner.

BILTEN

INFORMATIVNI LIST SAVEZA FILATELISTA VOJVODINE

NOVI SAD, JULI — AVGUST 1971. IZLOŽBA U SENTI SE OTVARA 3. OKTOBRA

Kao što smo u jednom od ranijih brojeva našeg »Biltena« objavili oktobra meseca: ove godine filatelisti Sente priređuju svoju trinaestu izložbu. Pripreme su već pri završetku i prema tome već možemo dati meke detaljne podatke našim čitaocima.

Svečano otvaranje izložbe će biti u li saii u velikoj izložbenoj sali Doma kulture (Trg M. Tita 2 — t. z. »Evžen«). Omladinski deo izložbe će biti u klubskim prostorijama Centra VVV (ul. Stevana Sremca br. 2). Na istom mestu na dan otvaranja od 8 do 16 časova će biti Sajam maraka, a istovremeno ove prostorije će poslužiti kao mesto susreta filatelista: za razmenjivačke i međuklubske dogovore.

Prema planu na izložbi će prisustvovati kao izlagači i filatelisti iz Hodmezovasarhely-a, Szentes-a i Timisoare. Broj prijavljenih eksponata je 81. Od ovog broja veći deo dosad nije bio u Senti izložen. Izložba će biti otvorena do 10. oktobra 1971 god. a omladinski deo samo 3. oktobra.

Očekuje se veća poseta filatelista iz okolnih, potiskih komuna, sa kojima senćansko društvo ima vrlo dobre odnose, a grupne posete mogu da organizuju i društva iz drugih centara Vojvodine, autom, autobusom ili vozom, jer su veze prema Senti vrlo dobre iz pravaca Kikinda-Zrenjanin, Bečej-Novi Sad, Subotica-Sombor. Sa obzirom da u Vojvodini, sem Senćanskog, društva retko priređuju izložbe, preporučujemo po-

30