Filatelista

setu senćanske izložbe radi sticanja iskustva jer primer Sente će pokazati da sa voljom i zalaganjem svako društvo može priređivati izložbu.

Radovima na izložbi, koja je u okviru proslave 30. godišnjice Ustanka naroda Jugoslavije, rukovodi izložbeni odbor u sastavu:

Gero Ištvan preds. OK SSRNS pokrov. izložbe šinković Janoš, pred. izložbenog odbora

Nađ Vilmoš, organizacioni sekretar

Katona Pal, administrativni sekretar

Počasni članovi

Gyetvai Lajos Hanak Laszlo Ždero Mirko Kiraly Istvan Fleisz Andras Englendžija Sreto

Gončina Srećko

Radni odbor Erdeljan Miroslav Erdelyi Istvan Erdelyi Ferenc Huszar Istvan Nagy Zambo Ferenc Latak Andras Катопа Попа Nagyabonyi Denes

Nagy Jozsef

Žiri izložbe Erdelyi Istvan Varga Šandor Nyilas Istvan

Na dan otvaranja će pošta u Senti upotrebiti prigodni žig, štampaće se dve prigodne koverte, izložbeni katalog i diplome. Izradiće se Spomen plakete za nagrađivanje eksponata.

Ova izložba — međunarodnog karaktera — prema dogovoru, svake godine se održava u drugom od navedenih gradova i kao tradicionalna, svake četvrte godine u Senti. Međutim Senta neće u međuvremenu 05tati bez filatelističke priredbe. Planira se dalja tesna saradnja sa pofiskim komunama, vrše se pregovori sa Suboticom za produbljivanje odnosa ı sa Krakowom za Jednostruku izmenu izložbe,

(G15——))

MARKE UMETNOST U JUGOSLAVIJI KROZ VEKOVE, (REPRODUKCIJE) — GRAĐANSKI PORTRET1 XIX. VEKA

.. Za 29. novembar — kao i svake godine — biće emitovana prigodna serija maraka reprodukcije »građanski portreti XIX veka«.

Marke će biti štampane u fehnici roster duboke štampe u ftabacima od 9 komada u Bečkoj štampariji, a pustiće se u promet 27. novembra 1971. godine.

31