Filatelista

Na našoj slici je marka koja prikazuje piramide u Bgiptu i poštara na kamili, suočenog sa velikim opasnostima za vreme puta kroz pustinju, gde se susreće sa divljim zverima i priprema za borbu starim dugačkim bodežom, karakterističnim oružjem za ove krajeve.

Privatno izdanje za Crnu Goru prikazuje rasnog gorštaka Sposobnog za pešačenje po svakom vremenu, kako predaje pismo ženi, čiji je muž negde daleko u tuđini, a ona prede vunu za odeću i ujedno uči devojčicu kako da se i ona uključi u kućnu radinost.

пина bee Бе ен Đojtboten ijt beute | fiblid) in einigem „ublene, jobann | im nčrb!. феје Мач | am Мапђе Se ini 5 „et erjte regeImdhige | 5

berartige Deri iri im yabte1835.

Na dopisnici koja karakteriše život u ravničarskom delu Srbije, pored marke sa slikom Obrenovića, data je slika muža i žene kako plaste seno i poštara koji se mehanizovao i umesto konjem, poštu prenosi biciklom i predaje adresantu na radnom mestu.

с ___________-

Garsija Lorka: Devica uvija dete u pelene ukrašene zvezdama

A puške grme ove duge noći, dok civilna garda maršira.

=—Z—=— II -- ____._ ____—_

Katalozi: preokupirani poplavom prigodnih, odnosno franko maraka, skoro da su i zaboravili na poštanske celine. Poznat je ASCHER katalog koji je pedanino obradio celine sveta do 1928 godine koji niko nije nastavio.

KESSLER'S (SAD) katalog obradio je aerograme izdanja svih zemalja učlanjenih u Svetski poštanski Savez.