Filatelista

Biroa br. 1230—1235) povišena je od 15.00 na 18,00 Fr. za nežigosanu i za žigosanu seriju.

lako su štamparske greške u Zumsteinovom katalogu prava rijetkost, takve su se greške potkrale i u najnovijem katalogu. Tako je npr. cijena žigosanoj seniji br. 685—689 označena sa 18,00 Fr., iako stvarno iznosi samo 6,00 Fr.

Kao i svake godine, uz Zumsteinov katalog evropskih zemalja izašao je i specijalni katalog švicarskih i liechtensteinskih maraka u izvanredno preciznoj, dvojezečnoj (njemačkoj i francuskoj) redakciji.

Nema sumnje da će i ovogodišnji Zumsteinovi katalozi biti u redovima jugoslovenskih filatelista prihvaćeni kao standardi priručnici koji će im omogućiti ne samo stručno uređenje vlastitih zbirki nego i izmjenu jugoslovenskih maraka s inozemstvom.

Prof. dr Ante TURINA

FILATELISTI IZ NOVOG BEČEJA IZLAGALI U MAĐARSKOJ

Saradnja filatelista iz Mindsenta (N Б. Mađarska) i Novog Bečeja je nastavljena i u ovoj godini. Mađarski filatelisti su priredili izložbu maraka, koja je održana od 23. do 27. septembra u Domu kulture u Mindsentu. Na izložbi je prikazano 27 eksponata, od kojih su 11 novobečejskih filatelista, na kojima su, na jugoslovenskim markama, predstavljeni naši gradovi i prirodne lepote, sport, flora, novosadski i senćanski prigodni žigovi i dr.

Od izloženih najbolje, odnosno prvo mesto, osvojili su eksponati Pataki Ištvana i Čamdžić Huseina, koji su prikazali umetničke reprodukcije i floru. Drugo mesto pripalo je Sekereš Ištvanu za izložak »Naši gradovi i prirodne lepote«, Neborovski Ištvanu — »Novosadska i senćanska prigoda izdanja i žigovi i Jonaš Ferencu za izložak »Osvajanje kosmosa«. Na treće mesto plasirali su se Knežev Milan, Nikolić Vitomir i Pataki Jožef.

Filatelisti iz Minđesenta će svoje najbolje eksponate prikazati na narednoj izložbi u Novom Bečeju, koja se održava iduće godine u mesecu novembru.

Husein ČAMDŽIĆ, dipl. ing.

RIKO за соли jea ada RČ mel ha. arrmaotnt улапра и ANNUAL SUBSCRIPTION TO OUR MAGAZINE 1S US # 2.25

or 10 IRC. We also accept mint sltamps in complet sets at the face value, in the official parity to fhe US Dolar. (for convertable currency). „Poo RO O LS i NL OG O Пе 8 4 M amy 0

ГОДИШЊА ПРЕПЛАТА НА ЧАСОПИС „ФИЛАТЕЛИСТА" =90о.—

ренина а на

ПОДПИСКА НА ЖУРНАЛ „ФИЛАТЕЛИСТА" РУБ. 7.—

Подписку принимаем и в подних серилх негешенђих марок.

14