Filatelista

diti i postići uspeh. Još jedan faktor ovde je bitan, zdrava i pravilno usmerena unutrašnja kohezija filatelističke organizacije, postavljena na osnovama pune saradnje svakog pojedinca i punog poverenja.

Ove jeseni Beograd je domaćin šestih susreta balkanskih filatelista. Organizovani filatelisti u Savezu filatelista Srbije, a prevashodno filatelisti Beograda, prihvataju obavezu jugoslovenske filatelije i već sada imamo dosta dokaza da imaju snage da ostvare ovaj zadatak. Pravilnik i Statut izložbe su dovršeni i upravo je u štampi i prvi broj Biltena »Balkanfile VI«. U Savezu filatelista Srbije pristupilo se neposrednom organizovanju snaga. Upravni odbor Udruženja filatelističkih saveza Jugoslavije na sednici od 12. februara detaljno će utvrditi obim i sadržaj »Balkanfile VI«, a na temelju izrađenih dokumenata i odobrenih sredstava, koja u najvećem delu daje ZJPTT. Na istom sastanku UO UFSJ treba da dostavi uputstva i ovlašćenja SFS za dalji rad, tako da će sve ovo otkloniti bilo kakve sumnje

Udruženje filatelističkih saveza Jugoslavije uputilo je svim filatelističkim organizacijama balkanskih zemalja (Albanija, Bugarska, Grčka, Rumunija, Turska) sledeći dopis povodom održavanja tradicionalne, šeste po redu izložbe maraka balkanskih zemalja, koja će se pod imenom »BALKANFILA VI — BEOGRAD 77« održati u Beogradu, u drugoj polovini ove godine.

Poštovana gospodo, Dragi drugovi,

Pripada nam posebno zadovoljstvo da vas ispred Udruženja filatelističkih saveza Jugoslavije, koga sačinjavaju 6 republičkih i 1 pokrajinski savez obavestimo o sledećem:

1. Skupština Zajednice jugoslovenskih pošta, telegrafa i telefona odlučila je da obezbedi veći deo potrebnih sredstava za organizaciju Balkapfile VI, koja će se održati u Beogradu — verovatno u vremenu od 24. do 30. oktobra 1977. godine.

2. Organizator izložbe je Udruženje filatelističkih saveza Jugoslavije, Sremska 6/IV, Beograd. Udruženje će vam uskoro uputiti i prvi Bilten u kome će se izmeti Svi potrebhi detalji oko prijave i učešća.

3. Molimo vas da u međuvremenu preduzmete mere da se vaši izlagači na vreme pripreme za izložbu. Svakom macionalnom savezu obezbeđen je prostor od пајтапје 110 vitrina (panoa) koje primaju 9 (devet) izložbenih lista uobičajenog formata.

4. Organizator izložbe me predviđa nikakve izmene u pogledu do sada uobiсајепог паста ропазапја ma proteklim izložbama.

Računajući na vašu pomoć da i ova izložba odigra svoju ulogu, očekujući potvrdu prijema ovog pisma, filatelistički vas pozdravljaju

General. komesar Za Udruženje FS Jugoslavije (Prim. dr B. Novaković) (Dušan Glavonjić)

Savez filatelista Srbije i redakcija časopisa FILATELISTA želi svim svojim članovima i saradnicima

SREĆNU NOVU 1977 godinu