Filatelista

| = 4 | |

TELEZG;LAP

М. кг, бат) пустда. Бедзарез! 1918.

Ova dopisnica је poslata iz Temišvara 31. marta 1919. Grad je tada bio okupiran od srpskih trupa, te je na dopisnici žig srpske cenzure. U Aradu je prošla kroz framcusku cenzuru, i došla 6. maja 1919. u Hermanštat (današnji Sibiu) na teritoriji rumunske poštanske

uprave.

HPETHCAK

Mapke 10/2 fil. a 45/10+2 fil. прештампане _су обичним штампарским слогом, док су за остале Ма употребљена посебна клишеа.

10 fille 45 fillćr

Вредност 50/20 1. (Карло) постоји и са црним претиском уместо плавим. Нема података да je ова марка била у промету. Могуће је да је у овом случају грешком употребљена црна боја претиска, а можда је у питању и пробни претисак. Даља истраживања могла би да ближе објасне порекло ових марака.

Постоји и марка од 5 #., зелена (жетелице), са црним претиском ,3 КОЕОМА“. Ова вредност била је обухваћена новом поштанском тарифом али није била пуштена у промет, тако да је и у овом случају могуће да се ради само о пробном претиску.

_ Подаци о броју (наклади) тих претисака нису познати, али је сигурно тај број веома мали. Од прве марке позната су нам 3 табака, а од друге само 1.