Filatelista

ДЕА OC |

| BECTM

У Београду је 16. јуна 1989. године одржана седница Председништва СФС Југославије на којој је донета одлука да југославенски филателисти учествују на филателистичној излотнби „БАЛНАНФИЛА ХН", која ће се одржати У Солуну у септембру 1989. године.

За ову изложбу именовани су:

а, — за номесара и заменина излонбе: Јован Рељин и Војислав Беговић, 6, — за члана жирија и заменина: Јордан Пешевсни и Дранен Тамерлин,

ц, — за делегацију CO Југославије: Др Војислав Мићовић, председник СФЈ, Јован Рељин, комесар изложбе, _ Јордан Пешевсни, члан жирија.

Председништво СФЈ је прихватило Извештај са Светске филателистичне изложбе „БУГАРСНА 89" нао и Извештај са нонгреса ФипП-е ноји је у то време заседао у Софији.

ФИП-а је упознала све национал“ не Савезе са новим правилником 0 наступању, као и оцењивању на ме ђународним и националним M3J1OHбама. СсфЈ ће доставити ова правила свим Савезима а СФС ће их објавити У наредном броју „Филателиста". На нонгресу је танође одлучено да се ФИП-а прихвата понровитељства излољнби: ТОНИО и ИСТАНБУЛ 1991. године, нао и излогнби ГРАНАДА, ЂЕНОВА, БАРЦЕЛОНА, МОНТЕВИДЕО 1992, године.

За време одржавања Светсне филателистичне изложбе „БУГАРСНА 89" у Софији је одржана оснивачна скупштина ФЕДЕРАЦИЈЕ ЕВРОП-

18

СНИХ ФИЛАТЕЛИСТИЧНИХ АСОЦИЈАЦИЈА — ФЕПА, као регионалне организације у оквиру ФИП-е са задатном да ради на повезивању европсних _ филателистичних организација. Скупштина СФЈ је прихватила Извештај о припремама за филателистичну изложбу поводом одржавања „1Х НОНФЕРЕНЦИЈЕ НЕСВРСТАНИХ ЗЕМАЉА" ноје ће се почетном септембра одржати У Београду. Извештај су поднели Слободан Вујовић нао председнин организационог O/C бора и Јован Рељин нао комесар ове изложбе.

сф Југославије је добио позив од _ филателистичке организације СССР-а да учествује на филателистичној излонби „НА ЛЕЊИНОВОМ ПУТУ" ноја ће се одржати априла 1990. год. поводом 120 година рођења В,И. Лењина.

Председништво СФЈ је именовало друга Аленсандра Нрстића за члана Номисије ФИП-е за аерофилателију. Следећа седница СФЈ одржаће се 30. 06. 1989. године у Београду.

000277

POŠTANSKA ŠTEDIONICA