Filatelista

Кано су писмене аунције „Филателисте" отворене и за ноленционаре и фирме из иностранства, пожељно је да процена вредности и минимална и слична цена буду изражени и западнонемачним марнама

(ДЕМ). | Члан 5.

Свани продавац може на писмену аунцију послати неограничен број лотова, с тим да вредност сваног појединачног лота буде најмање 50 ДЕМ и потребним описом нако је назначено у чл. 4.

Члан 6.

Сваки појединац или фирма заинтересовани за отнуп једног или више лотова (у даљем тенсту: нупац) дужни су да своје понуде доставе најкасније до датума ноји ће бити посебно одређен за свану аунцију. Овај рон не може бити дужи од 15 дана од дана изласна из штампе часописа.

Из разлоа наведених у члану 4. пожељно је да понуде буду изранене у ДЕМ. Нупци из Југославије плаћаће динарсну протувредност по нурсу који буде важио на дан отварања понуда, а нупци из иностранства у било којој нонвертибилној валути, изузев ано другачије није наведено у аунцијсном наталогу.

Исплата домаћим продавцима врши се искључиво у динарима.

|| ПРИПРЕМА АУНЦИЈА

Члан 7.

| На основу пристиглог материјала аунционар, односно лице ноје је за то посебно одређено, обавезан је да припреми аунцијсни наталог који ће бити објављен у првом наредном броју часописа „фФилателиста", или као његов посебни додатан.

У наталог ће ући сви они лотови ноји стигну до унапред одређеHor рока, који не може бити нраћи од 30 дана пре предвиђеног изласна из штампе „Филателисте". Лотови који стигну нанон овог рона биће пренети за наредну аунцију или, на изричит захтев, враћени власHMHy. У случају повраћаја, сви трошнови поштарине падају на терет власнина.

Члан 8.

Отварање пошиљни са материјалом намењеним аунцији обавиће се у присуству номисије за Марнетинг СРС уз присуство тех. уреднина. Ова комисија провериће садржај пошиљне, упоредити га са пописом и описом власника, извршити неопходне припреме за наталогизацију лота. У случају да се попис ноји је доставио власнин не понлапа са стварним стањем ствари, комисија ће о томе сачинити посебан извештај.

Члан 9. Лотови у аунцијсном наталогу разврстани су према земљи, области или тематици коју одређују, нао и према врсти филателистичног

материјала, унључујући ту и филателистичну литературу и филателистични прибор.

24