Filatelista

Свани аунцијсни каталог садрњи:

— редни број лота,

— опис лота,

—- каталошну вредност лота, уколико се она може одредити по постојећим стандардним наталозима,

— најмању и сличну цену.

Аунционар ће настојати да у опису лота да све потребне податке о стању понуђеног филателистичког материјала, с тим да се овај опис може узети само нао мишљење номисије. У случају да је лоту принључен атест (или атести), аунционар је дужан да то наведе у наталогу.

Поједине нарантеристичне или интересантне номаде аунционар може да илуструје фотографијом ноја ће бити објављена у снлопу наталога. || ИЗВРШЕЊЕ АУНЦИЈЕ Члан 10.

Прикупљање понуда за материјал понуђен прено аунције у часопису „Филателиста" врши се у рону од 7 дана од дана пријема часописа. Понуде које стигну након овог рона неће се узимати у обзир. Нупац је дужан да у понуди наведе број лота.

Према аунциском наталогу, највиши износ који је спреман да плати изражен у ДМ -ноје ће се конвертовати у динаре на дан отварања понуде. Понуда испод иснличне цене неће се узимати у обзир нупац је дужан да да изјаву да је спреман да плати понуђену цену и да су му позната правила о писменим аукцијама часописа „Филателиста'" те да их у потпуности прихвата.

Члан 11.

Након завршеног принупљања понуда комисија ће отворити све приспеле понуде и за сваки појединачни лот утврдити највишу понуђену цену. У случају да стигну две или више истоветних понуда за један лот, лот ће бити уступљен нупцу ноји је први послао понуду.

Номисија ће на дан отварања понуда нонвертовати понуђене цене у динаре и тиме финсирати цену нупљеног односно продатог лота. За нупце из иностранства цена остаје у нонвертибилној валути.

М РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОДАЈЕ Члан 12.

По завршеном прегледу понуда аунционар је дужан да у року од три дана обавести нупце ноји су поднели највише понуде, и да од њих захтева извршење плаћања.

Hynau je дужан да новац за лот уплати на жиро-рачун Савеза у рону од три дана од дана пријема обавештења. У случају да одустане

25