Filatelista

од куповине, купац је дужан да аукнционару надокнади трошкове манипулације и поштарине у висини која је предвиђена овим ПравилниКОМ. Аунционар је дужан да реализовану своту новца уплати на рачун продавца у рону од осам дана од дана истена права на рекламацију уз одбитан провизије за понриће манипулативних и поштанских трошнова предвиђене одредбама члана 21. овог Правилника.

Члан 13.

Лотови се испоручују нупцима иснључиво по уплати одговарајућег износа новца. Шаљу се нао вредносна писма, а од момента предаје на пошту падају на ризин нупца.

По жељи, купац уплату и преузимање лота може да изврши и у канцеларији Савеза, Сремсна 6/М, Београд.

Члан 14.

Ано нупац одустане од куповине лота, аунционар може по свом слободном нахођењу да:

—- лот понуди интересенту са првом нижом понудом која је једнана иснључној цени или је изнад ње, — понуди лот на следећој аунцији.

У случају да продавац то изричито захтева, ованав лот може се вратити продавцу, с тим да трошкови поштарине падају на терет продавца. М РЕНЛАМАЦИЈЕ Члан 15.

Свани лот изложен продаји путем писмене аунције нуди се под претпоставком да су марне оригиналне (уколико другачије није изричито наведено у опису лота) и да опис у наталогу одговара стварном стању лота.

Нупац има право на ренламацију и захтев за повраћајем новца ано у рону од три дана од дана пријема лота писмено извести аунционара о намери да лот испита у погледу оригиналности материјала и исправности описа у наталогу, и ако:

—- донаже да је лот у целини или делимично фалсифинкован, односно да одговара опису датом у наталогу, и ако — врати лот аунционару у непромењеном стању у рону од 30

дана. Члан 16. Нупац нема право на повраћај новца ако:

—- не обавести писмено аунционара у предвиђеном року, или не врати на време лот.

26