Filatelista

Пред око педесет присутних, изложбу је отворио инж. Миладин Лалић, председник СО Сента, а присутне је поздравио и председник Филателистичког Савеза Србије, Владимир Мојсовић. Издат је каталог изложбе, а 6. 10. 1991. на Пошти 1 у Сенти коришЋен је пригодан жиг.

Из каталога:

ıe\istička 1270 ĆEŠ VODO ко • 0&.X 1991.

(а А

МАЗАР,

аге са

Ако је сврха оваквих и сличних манифестација јачање разумевања између појединих народа, ако је ита изложба доказ да постоји пријатељство што је јаче од бесмислене мржње, онда уместо недоумице треба сепоносити –успели смо, макар иу уском кругу, сачувати годинама неговане мостове разумевања.

Бећег Шез, Сента

ФИЛАТЕЛИСТИЧКА ИЗЛОЖБА ,,125 ГОДИНА ПРВЕ СРПСКЕ МАРКЕ"

Филателистичка _ изложба „125 година прве српске марке" одржава се у времену од 14. децембра 1991. до 15. јануара у Београду у просторијама „Протокола" на Теразијама.

Организатор изложбе је филателистичко друштво „БЕОГРАД" у сарадњи са Филателистичким савезом Југославије, Србије, ПТТ Југославије, Србије, РО Југомарке, Поштанске Штедионице и ЈПТТ Музеја, под покровитељством Филателистичког савеза Југославије. Изложба. има такмичарски карактер и по свом значају, обиму и квалитету је према Правилнику СФЈ о филателистичким изложбама рангирана у категорију А.

68

Збирке прихваћене за излагање распоређене су у следеће групе:

А. Вантакмичарска класа:

а) Почасна класа

6) Збирке чланова жирија

Б. Такмичарска класа:

а) Традиционална филателија

6) Поштанска историја

ц) Поштанске целине

д) Тематска филателија

е) Максимофилија

ф) Омладинске збирке

г) Литература

Оцењивање изложака обавиће жири по правилима ФИП-е.

Чланови жирија: Александар Крстић, Војислав Беговић и Милан Вукосављевић. Приправници за чланове жирија: Зоран Станковић, Зоран Стефановић и Драгош Петровић.