Filatelista

22

Розгић, које је проглашен за личност 1955. године као најбољи ученик гимназије и победник на више такмичења у земљи и ностранству из математике и физике. Иван Томашевић, члан друштва који живи и ради у Шапцу, добио је златну медаљу за дугогодишњи рад у позоришту у Шапцу. На фестивалу у Бања Луци добио је “Шести печат“ као најбољи глумац.

У овој јубиларној години управа друштва на челу са преседником Браниславом Грачанином чини напоре да се видно обележи 60 година рада друштва и 100 година од рођења прве даме нашег песништва, поатесе Десанке Максимовић.

На крају не можемо а да се несетимо и оних чланова који нису поменути у овом чланку а који су својим радом и залагањем допринели развоју Филателистичког друштва “Александар Тараканов“. То су пре свега Зоран Трипковић, уредник радио Ваљева, који је омогућио да се преко радио Ваљева и листа “Hanpen” грађанство упозна са радом нашег друштва; Слободан Марић, који је допринео излажењу билтена а и кроз друге акције допринео у раду друштва; Милош Табић, који годинама израђује нацрте за наше пригодне жигове, а својим чланцима “Сто основних појмова из филателије" помогао младим филателистима да се брже у боље упознају са тајнама филателије и Слободан Андрић, који је помагао, а и даље помаже у штампању филателистичких издања.

Неколико наших чланова није више међу живима, али својим радом су допринели јачању нашег друштва. То су Радисав Марковић, Лаза Одановић (један од оснивача друштва 1938. године) и Раде Николић (председник друштва неколико мандата).

Од спољних сарадника помагали су друштво: Дом омладине, Народни музеј са директором Синишом Бранковићем, “Графотекс“ са директором Костом J. Јанковић, ПП “ЗЕФИР" и његов директор Слободан Андрић“

Адреса друштва је: Стеван Б. Новаковић

Хајдук Вељковиа 18 14000 Ваљево