Filatelista

54

Југославије" за коју је награђен Великом сребрном медаљом и специјалном наградом жирија.

Обновљеним радом Секције у 1995. години и изласком нових бројева билтена обједињен је рад максимафилиста. Број чланова је у сталном порасту и до данас је Секција окупила укупно 99 чланова. Те године Секција приступа Савезу филателиста Србије и успешно организју изложбу УП-МС Ш од 30. априла до 13. маја 1995. године у Београду. Ућешће је узело 23 излагача максимафилиста и картофилиста. Овом изложбом уочена је разлика у опремању збирки које су сада постале оригиналније и богатије како код старих такои код млађих излагача. У оквиру излагача максимафилије најбољу оцену је добио изложак Јордана Пешевског "Железнице у свету", а као најбоља збирка картофилиста оцењен је изложак Александара Крстића "Србија у ратовима 1912-19187. Обе збирке награђене су златном медаљом.

Југословенски максимафилисти присутни су и на петој изложби балканских земаља ВАГКАММАХ, одржаној у Клужу (С1тј-Мароса) од 24. до 30. јуна 1997. године, са пет изложака у такмичарској и две у нетакмичарској конкуренцији. Иако је имала мало изложака Југославија је била веома запажена и поправила се у односу на претходне изложбе. Међу најбоље оцењеним збиркама била је и колекција Душана Пелицарића "Старе максимум карте до 1966. године" која је награђена са великом позлаћеном медаљом.

Запажен успех наших максимафилиста задњих година на домаћој и међународној сцени нови су подстицаји за даљи развој максимафилије у Југославији и одржавање изложби.

ЈИ ТТ ааобраћа ја „Србија“

Београз, Такобека 2