Glas naroda

БРОЈ 45.

„Г Л А С Н А Р 0 Д А."

ГОДИНА IV.

Гдину Фрањи Виљему апотекару у Најкирхну. Холленштајн 31. марта 1873. Примите моју најдубљу и најсрдачнију благодарност што ми тако брзо посласте ваш Виљомов антиартитичан и антирематичан теј за чишћење крви. Ја сам тај теј веЕим делом сам потрошио а нешхо сам својим пријатељима и познаницима дао. Од свију тих, који су ваш Виљемов аитиартритичан и антиревматачан теј за чишћен.е крви упетребљавали, умољен сам и наложено ми је, да вам јавим како им је боље и како вам за то својски благодаре. Особито је тај теј код меме од врло радосна успеха био, моју костобољу за 28 година не могаше нико излечити, али пошто сам потропгао осам Фдаша вашега теја антиартритична и антрирематича моје боље нестаде. Пошто нак налазим за добро и лековито. да и даље ваш антиартритичап и антиревматичан теј пијем, то вас молим учтиво, да ми поново 12 пакета антиартритична и антиреуматична теја за чишКење крви пошљете за које прилажем новце. Са сваким поштовањем ваш благодарни .Гох- Унтерлајхтнер, поседник. Г. Фрањи Виљему апотекару у Мајпкирхну М. Шенберг б. маја 1873. Молим Вас, да будете вољни поново ми два туцета вашег одличног Виљемовог антиартритичног теја за чишЕење крви унаточ нослати. С особитим високопоштовањем вашем Блатородију одани Ј. пл. Фрелих, обрштар у миру. Господину Фрањи Виљему апотекару у Најнкирхну. Шагор, 5. априла 1873. Молим вас најучтивије, да ми пошљете што пре поштом уз наплату у наточ још два пакета од Виљемовог антиантритичног и антиреуматичног теја за чишћење крви, и морам вам унапред изјавити најтошшју благодарност, јер је веН први накет увелико помогао мојој жени, која од више година пати од реуме и хр^аве столице, и надам се да ће је сасвим поправити, јер сам свакојаких лекова употребљавао до сад, али ни од једног не би толико хасне као од овог. Ернест Зејнард. чиновник. Госп. Фрањи Виљему, апотекару у Најнкирхну. Неутра, 23 анрила 1873. Ја сам веК од више година патила од најужасније боље, од реума, тако да сам имала рапе на ногама, из којих је подоста гноја текло. Сто пута вам хвала за прави Виљемов антиартритичаи и антиреуматичан теј за чишћење крви, који ми је Ваше Благородије у новембру 1872 посладо. Два пакета тога теја утишали су ми моје болове и са свим су ме опоравила, што се другим лековима није могло, зашто вамјошједан-пут својунајусрднијузахвалушаљем. Ја сам тај нрави Виљемов антиартритичан и антиреуматичан теј за чишћење крви, као пајлековитији теј многим болесницима. препоручила. Ваша до века Вам бдагодврна Алојзија Деллер.

Господину Фрањи Виљему, апотекару у Најнкирхену. Букурешт 21. маја 1873. Ја сам са правим Виљемовим антиартричним иантиреуматичним тејом за чишћење хрви врло повољан резудтат доживио код гроФице Нарацин, која је нашем двору род и врло обљубљена. Ту даму, коју је дотле често реума у нози стезала, сада од кад тај теј употребљује ре!)е мучи и то врло слабо. Пошто та дама по савету моме више вина не пије, то се надам, да ће се своје боље сасвим опросгити ако и даље употребљује тај Виљемов антиартритичан и антиреуматичан теј за чишћење крви. Уверен о доброти тога лека препоручићу га свуда. Др. Ван Клогер.

Опомена за случај злоупотре^е и преваре. Прави Виљемов антиартритичан и антирематичан теј за чишћење крви може се само добити у првој међународној Вил>емовој Фабрици антиартритична и антирематична теја за чишћење крви у Пајнкирхену код Беча, или у мојим обнародованим стовариштима. — Један пакет од 8. гутаја, сачињен је но нронису лекара, заједно са упутницом у разним језицима стаје 1 ф , осим тога има се платити у име биљеговине и оправе 10 нов. — Ради угодности пошт. публике може се прави Виљемов антиартритичап и антирвематичап теј за чич Вење крви добити код ЉУБИ СТЕФАНОВИМ уН. Сагу. код А. КРСТОНОШЖА у Митровици и код ЈОВАНОВИ1ЕВА сина у Земуну.

СВЕДОЧБА НАУЧНА ОЦЕНА АНТИАРТРИТИЧНОГ И АНТИРЕУМАТИЧНОГА ТЕЈА 31 ЧИНШЕЊЕ КРВИ ГОСПОДИНА АПОТЕКАРА Виљема. Ко има појма о том неописаном шардатанству у новије са тако званим лековима за Све боље, моће себи неповерење према таким лековима преставити и не треба да се унише у недаптску одвратност од повачења, кад лекар подсмејом од тих хваљепих лекова главу одвраћа. Но није ни то нравило без изузетка и овај изузетак потиупо оправдан н па свомејеместу у оним случајевима, де је на делуконстатовано искуство на коме се оснива општа акламација публике истрчало пред лекарски испит и пресуду нзрекло. као што је то код Виљемова теја за чишћење крви, јер општи суд је пајпоузданије јемство за вредност једне ствари, и то се најбоље осведочило код теја Виљемовог зачишћење крви, који се препоручује нри различним реуматичним боловима, костобољи, ногобољи. улозима, јер је исти код најјачи укорењених номенутих боља у ведико произвео рад и испараваие коже. Нарочито се овај теј ноказао као особито дековито средство свију реуматичних болова код улога које боље доносе са собом грозницу и запалење пригиба, оток и т. д. код подагро, крстобоље, боље у бутина, севотине, грчеве у бутина, па и код хрЈтв« столице и хеморида. Може се дакле тај теј против свију поменутих зала пајбоље препоручити.

У Берлипу, у јануару 1872.

Др Јоханес Миллер, мед. саветник.

СА СИГУРНИМ УСПЕХОМ даје се прави АПТИАРТРИТИЧАН И АНТИРЕУМАТПЧАН ВИЉЕМОВ ТЕЈ ЗА ЧИШћКЊЕ КРВИ. код сдедећи бодести употребити. 1. Еод реуматичних аФекција, 2. Еод удога, 3. Еод аљекција на дољњем теду опих, који млого седе. 4. Еад нарасте н задњи се џигерица. 5. Еод оспе, нарочито лишајева. 6. У бољама опасним. 7. Еао припрема за употребљавање минералних купатила против поменути боља. 8. Еао замена минералних извора код наведених боља.

ВЛАСНИК „ЗАДРУГА ЗА СРНСКУ НАРОДНУ ШТАМПАРИЈУ." — УРКДНИК НпИТЛ ИопОВИћ.

Српска народна задружна штампарија у Новом Саду 1874. год.