Godišnjica Nikole Čupića

24

5

Чланови Ђ. Малетић и Свет. Вуловић прочиташе своје извештаје о спису Светозара Здравковића, „ Уставна Читанка.“ Према сагдасном мишљењу известилаца, одбор реши да се дело ово писцу врати, 0 чему да се извести, и да му се — ако усхте -— даду извештаји на преглед. Известиоцима се одређује награде по три дуката.

6 и •

Прочнита се писмо члана Стојана Бошковића, Бојим јавља да је прегледао превод Николе Петровића, „Кућа као васпитаоница“ и да јемишљења, да се дело штампа трошком задужбине Чупићеве, ако поправи свој превод према обзирима на српску кућу. Како се с овим слаже и пзвештај члана М. Ђ. Милићевића, одбор реши: да се овај превод штампа и повеже о трошку задужбине у 1000 екземплара, ако, према примедбама, поправи превод и сам језик. Поправљени рукопис прегледаће М. Ђ. Мидићевић, коме се за прегледање одређује награде дукат од штампана табака,

7 # Прочнта се писмо члана, Чед. Мијатовића, којим нуди одбору, да у једној књизи изда његове „Студије о старој српској трговини“, које су штампане у чландима на разним местима; одбор реши, да се према Пра•= вилима Чупаћеве задужбине (чд. 4 и 8) овака понуда не може примити.

8

Прочита се писмо члана Стојана Новаковића, Е0јим нуди одбору своју критички уређену збирку народ-