Godišnjica Nikole Čupića

92

4

Имајући на уму одредбу члана 9 Уредбе, Председник предложи и одбор усвоји: да се списима који су прегдедани а због наших садашњих прилика нештампани, остави још година дана рока.

5

На реду беше рукопис М. Ђ. Мидићевића „ЖКивоти м дела вељики; људи у свих народа.“ Дело ово прегледали су г. Стојан Бошковић и г. Ст. Новаковић. Прочитани бише о том делу њихови реферати, који су доцније штампани уза самутукњигу,а и у „Срп. Новинама“ од 1877 бр. 31—88.

Саслушавши оба реферата, одбор реши: да се дело Г. М. Ђ. Милићевића „Животи и деља великих Људи у сви: народа“ штампа и веже о трошву задужбине у 2000 егземплара, и да се за ову прву свеску писцу Да · 80 дуката награде. Примедбе референата остављају се писцу на увиђавност, а референтима одређује се по 8 дуката за труд.

6

да тим је на реду било дедо Мите Ракића „јЈедан љист из физике социјалне.“ Реферевти г. Стојан Новаковић, и г. Ђенерал Коста С. Протић, прочиташе своје реферате који су штампани у, Срп. Новинама“ (бр. 98) а и у самој књизи г. М. Ракића.

По саслушању реферата, одбор одлучи да се рукопис Мите Ракића: Један љист 3 физике социјалне, штампа и повеже о трошку задужбине у 1000 егзем-