Ilustrovana ratna kronika

Срт 376.

ИЛУ СТРОВАНА РАТНА КРОНИКА

Св. 46.

су Бугари били посели ради одбране Белоградчика. Претходни батаљон — трећи дочекан је страшном пушчаном ватром на Големој Реци, која тече са јужне стране Белоградчика. Батаљон се одмах развио за борбу и борба се за врло кратко време разви у страшну и крваву, јер је бугарски ватрени фронт износио 1000 метара. Трећембатаљону стигаојеускоро у помоћ и други батаљонистогпука, који се одмах развио у десно крило. Борба се водила до самога мрака и Бугари нису никако попуштали. Са наше стране дејствовала је сем пешачке ватре и ватра из митраљеза и артиљерије, са бугарске само пешадија. Ноћ је^прекинула борбу, сви борбени делови остали су на десној обали Големе Реке и ту смо ноћили, док су Бугари били у непосредној близини на левој обали. Преко ноћи слате су извиднице у виду патролаи са једне и са друге стране, патроле су осећале једна другу, али до сукоба није дошло. Ноћу је добивено наређење команданта одреда да сутра дан 8. јула на знак топовског пуцња отпочнемо наступање ка Белоградчику. (Сршиће се.)

УЗ НАШЕ СЛИКЕ — Повратак косовских и сливничких осветника у Београд. И у овој свесци „Илустроване ратне кронике" доносимо неколико слика, које приказују разне сцене повратка српске војске у Београд Слике ће бити омиљене у српским породицама, а и потоњи ће се нараштаји њима крепити у својој нацијоналности.

— Српкиња из Нове Србије. Нова Србија је колевка оригиналног српског народа, и њу треба сви Срби добро да упознају. Треба упознати земљу и градове, треба упознати онај красни народ. Ми доносимо слику Српкиње, а у последњим бројевима Кронике донећемо још неколико таких слика. 88888888

|израђене. Цена је са цт поштарином К 2*20. ИЗДАВАЧКА КЊИЖАРНИЦА гост г\л глги. д иг\шлч: л

ГОТОВЕ СУ КОРИЦЕ ЗА »I „Илустровану ц Ц Ратну Кронику" ■ |у црвеном платну са насловном сликом Кронике и са златним насловом — врло лепо и укусно

СВЕТ. Ф. ОГЊАНОВИЋА НОВИ САД. ((ЈјуЈсЈек).

„Ратна Кроника" ћемо одмах покренути нов илустровани лист : НОВИСРПСКИВЕК под уредништвом Г. МИЈ1АНА АНДРИЋА. „НОВИ СРПСКИ ВЕК" ће бити лист за забаву и народно образовање; служиће културним потребама свију, а нарочито најширих слојева нашега народа; доносиће слике, у првом реду, из ослобођених, а за тим из осталих српских крајева, као и слике у којима се огледа напредак и величина културних народа а могу послужити постреком или поуком нашем народу. ИЗДАВАЧКА КЊИЖАРНИЦА У НОВОМ САДУ, септембра 1913. СВЕТ ОЗАРА Ф. ОГЊАНОВИЋА НОВИ САД - (ШУГОЕК.)

ф

Употреба клишеја законом забрањена

Штампа д. д. Браника

Н. Сад.