Istočnik

I

ДУХОВНИ ЧАСОГ1ИС ЗЛ ЦРКВЕНО-ПРОСВЈЕТНЕ ПОТРЕБЕ СРПСКО-ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНСТВА И НАРОДА У БОСНП И ХЕРЦЕГОВИНИ.

Год. ХП. Сарајево, 30. априла 1898. Бр. 8. ВЛАСНИК: ЊИХОВА ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА СРПСКО-ПРАВОСДАВНИ БОСАНСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКИ АРХИЈЕРЕЈИ. УРЕДНИК: ТЕ0Д0Р ЈУНГИЋ, ПРОТОЈЕРЕЈ.

Из АЕМ. консисторије Дабро-босанске. Оддиковања. Коста Поповић, парох и надзиратељ протопрезвитерата дервентског, одликован је 18, априла ове год. црвено-угаситим појасом, Произведења. Коста Новаковић, парох и надзиратељ протопрезвитерата петровачког, произведен је 23. априла о. г. за протопрезвитера цркве светих првоначалних апостола Петра и Павла у Петровцу, те му је уједно дано и право, да може при св. литургији и „Набедреник" пасати. — Теодор Јунгић, ц. и кр. православни војени свештеник I. класе произведен је 23. априла о. г. за протојереја храма Рождества пресвете Богородице у Сарајеву, те му је уједно дано и право, да може при св. литургији и „Набедреник" пасати.

нез ти О-

Младост Исусова и васпитање. Из дјела II. Дидона: Исус Христос. Живот Исусов, како као младић растијаше у Назарету, испричан је у двије ријечи: Он растијаше и бијаше послушан (Лука 2., 51.). Ои је слуптао свога праведног хранитеља и дјевичанску Матер своју, „пред Богом и пред људима растијаше он у мудрости, милости, исто као и узрастом". Нема ту човјек ништа да се чуди; ништа ту није необично; ништа ту, како изгледа, не прелази границе, које су про-