Istočnik

Стр. 304

ИСТОЧНИК

Бр. 19

јепу културну домовину, али смо увјерени, да се он овог дана сигурнији осјећао у средини овог „динл.ачког" народа, него ли при „хуманим" скуповима на булеварима „новог Вавилона".

Званични огласи.

Српско-православна АЕМ. консисторија Дабро-босанска. Бр. 502. з_з 1Е]дикт.

Р. I., бр. 980. ' Катарина Дуића, рођена Петровићева законита супруга Манојла Дуића, писарничког официјала у Добоју овијем се позива да се до конца новембра о. г. писмено или лично консисторији пријави и мјесто спога становања означи, јер ће се у противном случају брачни процес повести и довршити са њезипим службено поставл>еним заступником. Из консисторијалне сједнице. У Сарајеву, 27. августа 1898. АЕМ. консисторија Дабро-босанска.

Српско-православна АЕМ. консисторија Дабро-босанска. Г.рој 2572 Тх1тГ Стје^ај. 3 ~ 2 Поптто се парох рогатички Миладин Поповић, од дуже времена као умоболан у болници стјењевачкој налази, и пошто су лијечници неизљечиност болести констатовали, — то се има парохија рогатичка, која броји 280 домова, са 2098 душа путем стјечаја попунити. С мјестом овим скопчана је и управа протопрезвитерата гласиначког. Који од пречасног скештепства жели ово мјесто заузети, нека се до 1. новембра о г. АЕМ. консисторији у Сарајеву с молбом, прописаним начином ннструираном, пријави. Изабрани ће бити обвезан давати годишње 200 (двјеста) фор а. вр., супрузи и дјеци болеснога свештеника до евеитуалне смрти његове Из консисторијалне сједнице. У Сарајеву, 10. септембра 1898. АЕМ. консисторија Дабро-босанска. „Источник" излази два пута и то 15. и пошљедњег дана у мјесецу. Цијена је листу на цијелу годину 4 фор., а на иола године 2 фор.; за стране земље на цијелу годину 5 фор., а на пола године 2.50 фор. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене. Претплата се шаље администрацији листа, а рукописи уредништву. Рукописи не враћају се.

Прва српска штампарија Ристе Ј. Савића, Сарајево.