Istočnik

ДУХОВНИ ЧАСОПИС ЗА ЦРКВЕНО-НРОСВЈЕТНЕ ПОТРЕБЕ СРПСКО-ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНСТВА И НАРОДА У БОСНН И ХЕРЦЕГОВИНИ.

Год. ХШ. Сарајево, -30. септембра. 1899. Бр. 18. ВЛАСНИК: П.ИХОВА ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА СРПСКО-ПРАВОСЛАВНИ БОСАНСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКИ АРХИЈЕРЕ ЈИ. УРЕДНИК: Т Е 0 Д 0 Р ЈУНГИЋ, ПРОТОЈЕРЕЈ.

ЗВАНИЧНО.

Нречасном свештепству и свина сриско-православпим црквено-школскин општипана Дабро-босанске епархије. Овијем се даје на знање, да је висока земаљска вдада за Восну и Херцеговину о свом трошку доготовила све нужие матице, парохијске и благајничке дневнике за во^еше црквених рачуна, са ссталим тисканицама за парохијска зваша. За цркве и парохије Травничкога, Вањалучког и Бихаћког окружја доставиће се кшиге тамо, да се раздијеле, а за Сарајевски округ, позива се пречасно свештенство, да само пошаље овамо изасланства, којима ће се протоколи и друге тисканице овдје на реверс бесплатно предати. У Сарајеву, 27. септембра 1899. АЕ. и Митрополит Дабро-босаноки: Нјколди.

Из АЕМ. консисторије Дабро-Босанске. Рукоположеља. НиколаГајић, богослов, рукоположен је у српскоправославној цркви у Сарајеву 19. септембра т. г. за ђакона, а 26. и. мј. за презвитера, и постављен је привремено за пароха на парохију Раковачку, у Маглајском протоп]>езвитерату.