Istočnik

ДУХОВНИ ЧАСОПИС ЗА ЦРКВЕНО-НРОСВЈЕТНЕ ПОТРЕБЕ СРПСКО-ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНСТВА И НАРОДА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ.

Год. ХШ. Сарајево, 31. октобра. 1899. Бр. 20. ВЛАСНИК: ЊИХОВА ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА СРПСКО-ПРАВОСЛАВНИ БОСАНСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКИ АРХИЈЕРЕ ЈИ. УРЕДНИК. ТЕ0Д0Р ЈУНГИЋ, ПРОТОЈЕРЕЈ. ЗВАНИЧНО.

Из АЕМ. консисторије Дабро-Босанске. Рукополозкења. И л а р и о н ' Ч Ж а р к о) Р а д о н и ћ, постриженик манастира Озрена, наставник Богословског Училишта у Рељеву, рукоположен је у српско-православној цркви у Сарајеву 3. октобра о. г. за јерођакона, а 10. и. мј. зајеромонаха. — Михајло Недимовић, богослов, р у к о п ол о ж е н је у српско-православној цркви у Сарајеву 10. октобра о. г. за ђ а к о н а, а 17. и. мј. за презвитера, те је постављен привремено за пароха, на парохију Љеванску, истог протопрезвитерата. — В л а д и м и р (В л а д и с л а в) Б об е р и ћ, пострижник манастира Озрена, наставник Богословског Училишта у Рељеву, рукоположенје у српско-православној дрквп у Сарајеву 17. октобра за јерођакона. Именовања. Јован Т а т и ћ, богослов, именован је 30. септембра о. г. за консисторијалног канцелисту.

Из АЕМ. консисторије Херцег.-захумске. Посхављења. Лазар Поповић, досадашњи помоћник горашке парохпје у протопрезвитерату Чајничком, постављен је 20. августа о. г. за привременог пароха Батовске парохије у истом протопрезвитерату. — Петар Говедарица, досадашњи помоћник Заломске парохије, у протопрезвитерату Невесињском, п остављен је на исту 24. маја о. г. за сталног пароха. Разрјешење од вршења парохијских дужности. Ристо Говедарица, досадашњи парох Заломски, у Невесињском протопрезвитерату, на властиту молбу