Istočnik

Стр 528

ИСТОЧНИК

Бр 22

Српско-православна АЕМ. Консисторија Дабро-босанска. Број 1500. РеФ. I. ех. 1901. 3--3 Е д и к т. Позива се Ђорђе Костић, калајџија из Високог, сада незнаног боравишта, да се потписаноат духовном суду до 1. јануара 1902. год, лично или писмено тим сигурније пријави, што ће се иначе од стране н>егове супруге против њега подигнута бракоразводна парница и без њега повести, односно са његовим уреда ради постављеним заступником* окончати. У Сарајеву 4. октобра 1901. Српско-православна АЕМ. Консисторија Дабро-босанска.

Српско-православна АЕМ. Консисторија Дабро-босанска. Број 1486. РеФ. I. ех 1901. 3—'& Е д и к т. Позива се Марица рођ. Ђуровића, која је свога законитога су* пруга Симу Крстановића из Травника у грјешној намјери напустила и негдје у свијет отишла, да се до 1. јануара 1902. год. потписаном духовном суду лично или писмено тим прије пријави, што ће се у противном случају од њеног напуштеног супруга против ње подигнута бракоразводна парница повести, те и без ње, односно са њеним уреда ради постављеним заступником окончати. У Сарајеву, 4. октобра 1901Српско-православна АЕМ. Консисторија Дабро-босанска.

Нсправак. У прошлом броју 21. нека се ове погрјешке. исправе: Стр. 482. ред 6 одозго мјеето: „ивтелектаулне" треба „ителектуално" стр. 486. ред 5. од доле мјесто : „ослободити 14 треба „ослабити".

„Источник" излази два пута и то половином и крајем мјесеца. Цијена је листу аа цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круне; за етране земл>е на цијелу годину б фор. или 10 круна, а на пола године 2.50 фор. или б круна. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене. Претплата се шаље администрацији листа у Сарајево, а рукописи уредништву у Рељево код Сарајева. Рукописи се не враћају. Прва српска штампарија Ристе Ј. Савића, Сарајево.