Istočnik

Стр. 216

ИСТОЧНИК

Бр. 9.

консист. канцелисти, до 20. јула 1902. год. тим сигурније пријави, што ће се парница иначе и без њега а са његовом евентуалном гатетом довршити. Срп.-прав АЕМ. Консисторија Дабро-босанска.

Српско-православна АЕМ. Еонсисторија Дабро-босанска. Бр0ј 428 ех 1902. ,„3

ЗИ д тт хс т. Милан Шљивић, родом и Пљеваља (Новопазарског санџака), који је своју супругу Савку рођ. Цуверовића још прије 16 година безразложно напустио, и од тога доба јој се никада јављао није, овијем се позива, да се овоме духовиом суду до 1. августа 1902. год. лично или писмено тим сигурније пријави, гато ће се у противном случају његовој супр^зи подијелити право, да га у сврху развода брака због злобиог напугатања тужи. У Сарајеву, 25. априла 1902. год. Срп.-прав. АЕМ. Консисторија Дабро-босанска.

Српско православиа АЕ. Еонсисторија Дабро-босанска. Број 364/1902. 2-3 О г јх а- с. Јавља се отсутном Стојану Вучковићу из Сочице (који је наводно у Србију пребјегао и тамо име промијенио), да је шеговој злобно напугатеној супрузи Анђи ро!ј. Милошевића у Сарајеву дозвољено, да га ради развода брака утужи. У ту сврху позива се Стојаи, да се до св. Илије 1902. год. овом духовном суду, или часном г. Петру Лалићу, ђакону у Сарајеву, као свом уреда ради поставл^еном заступнику, тим сигурније пријави, што ће се парница иначе и без њега а на његову могућу штету довршити. Срп.-прав. АЕМ. Консисторија Дабро-босанска. „Источник" излази два пута и то половином и крајем мјеееца. Цијена је листу на цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круне ; за стране земл>е на цијелу годину 5 фор. или 10 круна, а на пола године 2.50 фор. или 5 круна. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене Претплата се шаље администрацији листа у Сарајево, а рукописи уредништву у Рељево код Сарајева. Рукописи се не враћају.

Прва српска штампарпја Ристе Ј. Савића, Сарајево.