Istočnik

ЗА ЦРКВЕНО-ПРОСВЈЕТНЕ ПОТРЕБЕ СРПСКО-ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНСТВА И НАРОДА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ.

Год. XVII. Сарајево, 15. септембра 1903. Бр. 17. ВЛАСНИК: ЊИХОВА ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА СРПСКО-ПРАВОСЛАВНИ БОСАНСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКИ АРХИЈЕРЕ ЈИ. УРЕДНИК: епнђел ИЛАРИОН РАДОНИЋ, професор богословије.

ЗВАНЦ-^НО. Српско-православна АЕ. и Митрополија Дабро-босанска. Рукоположени, Високопреосвештепи господин Митрополит херцеговачкозахумски, Петар, на молбу високопреосвештеног господина АЕ и Митрополита дабро-босанског, Николаја, благоизволио је дана 13. и 15. јула о. г. у храму Силаска св. Духа, у Мостару, рукоположптп свршеног богослова Јована ВужшиЛа, родом са Илијаша за ђакона, односно презвитера. Високопреосвештени господин АЕ и Митрополит дабро-босански, Ћиколај благоизволио је дана 10. и 15. авг. о. г. у храму рођења пресвете Богородице у Сарајеву, рукоположити свршеног богослова Јована СимиИа, родом из Супача, за ђакона. односно презвитера. Исти је постављен за администратора парохије у Бусовачи.

Српско-правосл. митропол. Консисторија Бањалучко-бихаћка. Рукоположења и постављања. Његово Високопреосвештенство Господин Евгеније, митрополит бањалучко-бихаћки, благоизволио је рукоположити на светим и божанским литурђијама: 31. августа (13. септембра) 1903. у цркви храма Успенија пресвете Богородице у Лусићима свршеног богослова Душана Школника из Штрбаца за ђакона, а 1/14. септембра 1903. у цркви храма Ваведенија пресвете Богородице у манастиру Гомионици за пресвитера. Исти је постављен администратором парохије у Палачковцима. — Даље је рукоположио дана 1/14. септембра 1903. монаха манастира Гомионице Серафима ВукојевиКа за јерођакона, а 2/15. септембра 1903. за пресвитера (јеромопаха) у цркви храма. ваведепија пресвете Богородице у манастиру Гомионици. Премјештеља. Јосиф РакиК, досадашњи администратор парохије у Палачковцима, премјештен је на своју молбу. за адмпнистратора парохије Друговићи (Драговићи), протопрезвитерата прњаворског.