Istočnik

ЗА ЦРКВЕН0-11Р0СВЈЕТНЕ Г10ТРЕБЕ СРПСКО-ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНСТВА И НАРОДА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ. Год. XVII. Сарајево, 30. новембра 1903. Бр. 22. ~~ ВЛАСНИК: ЊИХОВА ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА СРПСКО-ПРАВОСДАВНИ ВОСАНСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКИ АРХИЈЕРЕ ЈИ. УРЕДНИК: спнђел ИЛАРИОН РАДОНИЋ, нрофесор богосдовије.

Српско-православна Митрополија Бањалучко-бихаћка. Рукоположење и ностављаље. Високопреосвештени Господин Митрополит бањалучко-бихаћки Евгеније, благоизволио је рукоположити на светим и божанственим архијерејским литурђијама у цркви храма »св. Троице« у Бањалуци, свршеног богослова Славка ВујасиновиИа из бос. Дубице, дана 30. октобра (12. новембра) 1903. за ђакопа, а дана 2./15. новембра 1903. за презвитера. Исти је одлуком бр. 1205. ех 1903. постављен администратором парохије драксенићке протопрезвитерата бос. костајничког.

Консисторија Српско-православпе Митрополије Захумско-Херцеговачке. Ерој 828./II. ех 1903. Свему пречасном свештенству и славним српским православним црквено школ. општннама у захумско-херцеговачкој Митрополији. Спроводећи у прилогу позив на претплату књиге: „Збирка свију закона и наредаба, бпло духовне власти, или власти политичке п школске, а које се одпосе пословима православне цркве и школе и админпстрацији црквене пмовине у Далмацији," — ми ову књигу, као веома важну, корисну и потребну радо и најтоплије препоручујемо пречасном свештенству и славним општинама, да се претплате и у свсјој средини пораде наћи што више претплатника, па приложени списак 70 уреченог рока високопречасној задарској Консисторији преко Нас доставе. Из консисторијске сједнице, држане у Мостару 30. октобра 1903. ■ • ■ АЕ. Митрополит: Петарњ.