Istočnik

ЗА ЦРКВЕНО-НРОСВЈЕТНЕ Г10ТРЕБЕ СРПСКО-ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНСТВА И НАРОДА У БОСНН И ХЕРЦЕГОВИНИ.

Год. XVIII. Сарајево, 31. марта 1904. Вр. 5. и 6. ВЛАСНИК: ЊИХОВА ВИСОКОПРЕОСВЕПГГЕНСТВА СРПСКО-ИРАВОСЛАВНИ БОСАНСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКИ АРХИЈЕРЕЈИ. УРЕДНИК: протосинђел ИЛАРИОН РАДОНИЋ, професор богословије.

Српско-православна Мптропол. Консисторија Бањалучко-бихаћка. Брпј 479. О г л а с. Село Љубачево, котара бањалучког, које је до сада припадало парохији ребровачкој, протопрезвитерата бањалучког, излучено је из свезе парохије ребровачке, и придружено као саставни дио парохији јаворанској, протопрезвитерата и котара которварошког. Консисторија Ђањалучко-бихаћка.

НЕЗБАНП^НО. Поука на дан св. Пасхе. — Р одионђ ПутатинБ Ож ДЕНК, 6ГОЖЕ соткори ГдТ*, КОЗрДД&ДТСА И КОЗККМИ/ИСА конв. Данашњи дан јесте дан особите радости, особитог славља и весеља, и нема у нас веселијег и радоснијег празника од да-хашњег. Са каквим задовољством спремају се сви, да га дочекају, са каквом га жељом очекују! Са каквим усрђем и љубазношћу предусретамо данас друг друга! Споменемо ли само ријеч „Христос воскресе" као да смо сами васкрснули, тако наједанпут душа оживи, срце од радости заигра. А да ли је и нераскајаној души грјешника слободно данас радовати се? И ради чега управо он и да се радује? Христос је васкрсао,