Istočnik

Стр. 552

ИСТОЧНИК

Бр. 20.

бруара 1907. пошто ке се истом, ако се дотле Ивка лично или макар писмено не јави, дозволити, да ју у сврху развода брака због бјегства и прељубе утужи. Црквени суд срп.-прав. митрополије дабро-босанске у Сарајеву 20. септембра 1906. АЕ и Митрополит Дабро-босански Н 1 к о л а и с. р.

Епархијски црквени суд у Сарајеву. Врј 1416. ех 1906. 2-3 Е д и к т. Позива се Сократ (Пасхал) Скрели која се негдје, наводно у Црној Гори или Албанији налази, да се овом епархијском црквеном суду или свом уредовном заступнику г. Душану Константиновићу, канцелисти у епархијском црквеном суду у Сарајеву до 25. фзбруара 1907. пријавн, пошто га је супруга његова Ленка Р. Лучић из Сарајева због злобног раскидања брачне везе у сврху развода брака овдје утужила. По истеку горњега рока отпочеће се парница, ако се Сократ не јави, са његовим заступником. АЕ и Митрополит Дабро босански: Николаи, с. р.

Епархијски Црквени Суд у Д. Тузли. Број 1508 ех 1906. 3—3 Е д и к а т, којим се Јерина рођена Михајловића, тежакања из Вукове Греде, позива: да се у року од три мјесеца, рачунајући од дана проглашења овога позива, епархајском црквзном суду у Д. Тузли, писмено или лично пријави и своју одбрану у брачном процесу, по тужби законитог јој супруга Јевте Кузмановића, тежака у Чобић-Пољу предузме, или службено постављеног јој заступника, пречасног господина Цвијетина Поповића, свештеника и адм. парохије у Чобић-Пољу, довољно информише, или пак другог заступника са правно-ваљаном пуномоћију снабдије, пошто ће се, у противном случају брачии процес спровести и по тужбеном захтјеву коначно ријешити, без обзира на њезино одсуство, непознати јој боравак и пропуштени рок. Из сједнице епарх. црквеног суда, држине у Д. Тузли, 19. октобра 1906. Предсједнишшво »Источник« излази у свескама досадаппвег формата на 1 у 2 табака сваког 15-ог и пошљедњег дана у мјесецу. Цијена је листу на цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круне ; за стране земље на цијелу годину 5 фор. или 10 круна, а на пола године 2.50 фор. или 5 круна. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене. Претплата се шаље администрацији листа у Сарајево, а рукописи уредништву у Рељево код Сарајева. Рукописи се не враћају.

Прва српска штампарија Ристе Ј. Савића, Сарајево.