Istočnik

Бр. 11. и 12.

ИСТОЧНИК

Стр. 165

митрополита Григорија упражњена остала, одржаној сједници, изабрани сте с гласовима канопичним за законитог митрополита речене епархије. Објављући Вам то радосио са овом нашом патријаршком окружницом срдачно Вам честитамо на избору саопштавајући Вам истодобно, да смо нарочитим патријаршким доппсом подијелили данас дозволу нашу и налог Превсвештеном митрополиту Боеанском госп. Евгенију, да уз саслужбу Преосвештених митрополита: херцеговачког госп. Петра и бањалучко-бихаћког госп. Василија, изврши рукоположење Ваше на одређени и уговорени дан, по мјестном обичају на мјесту; које ће се одредити за посвећење Ваше по црквеном обреду и реду са призивањем Пресветога и Животодавца Духа. Особито се радујемо и изричемо наше задовољство, што нам је званично јављено, да сте лијепог понашања и опхођења и да сте украшени благости и другим врлинама, које су нужне за високо каноничко достојанетво и за високи чин архијерејства. Те врлине биће у будуће залог Вашег ваљаног рада архијереском управљању повјерене Вам цркве и побожног народа. Најусрдније молимо од Бога, да Вам дарује дар савршени и своју благодат, која са бескрајном милости РБеговом нека почива на Вашему Богољубију. У Цариграду, 15. децембра 1909. Јоаким, с. р. константинопољски у Христу молитвеник.

Телеграм Фанар 31./18. XII. 1909. Протосинђел Иларион Радонић Рељево. 81тегоп епе1е&Ш1;е1;е ткгоро1Шб гуогтктт вшћеготеп ер!1ои1о. Ра1пагћЈ8 Јоакнп.

* *

Фанар 18./31. XII. п. н. к. Црквеном суду Тузла МћгороНЦз јтоп ехе1е881 рго^озт^еПоз Иапоп Вас1оп11;сћ »тћахготеп ара88Г ерагсћ1а. ЈоакЈт. (Бр. 951. ех 1909.).