Istočnik

Стр. 232

ИСТОЧНИК

Бр. 14.

цитираног ријешења туженој службено именује и поставља заступником г. Ристо Бабуновић, богослов и секретар овог суда, којем се уједно и тужба на одговор издаје, и с којим ће се брачни процес дал>е повести и довршити, ако не би тужена другу подесну личност као својег опуномоћеног заступника именовала. или сама собом своју обрану преузела. Из сједнице црквеног суда држане у Тузли, 28. априла 1910. За предсједништво, редов. члан епарх. цркв. суда: јереј Ђор^е 1>јелановиЛ. Епархијски црквени суд у Тузли.

Број 488. из 1910. 1—3 Е д и к а т, којим се тужени Иван Видић-Скокановаћ из Ловаса у Славонији, сада негдје у Америци позива: да се кроз пола године од данас писмено или лично овом суду пријави и преузме своју одбрану у брачном процесу по тужби законите му супруге Руже (Резе) Стивића из Б. Раче заметнутом, или да службено постављеног заступника му, бродачког свештеника ч. г. Михајла Јовановића, у својем интересу информира, или суду другу личност као својег заступника назначи и опуномоћи, јер ће се у противном случају, по истеку одређеног времена са постављеним заступником процес спровести и на ризик туженог довршити. Из сједнице Црквеног суда, држане у Тузли, 22. јула 1910. За пресједништво Референт: јереј Ђорђе БјелпповиЛ.

..ИСТОЧНИК'' прима огласе по = умјереној цијени.

»Источник« излази у свескама досадашњег формата на 1-ом табаку сваког 15-ог и пошљедњег дана у мјесецу. Цијена је листу на цијелу годину 3 фор. или 6 круна, а на пола године 1-50 фор. или 3 круне ; за стране земље на цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круне. За црквено-просвјетне самоуправне органе у земљи на годину 2 фор. или 4 К. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене. Претплата се шаље администрацији, а рукописи уредништву листа у Сарајево. Рукописи се не враћају. Одговорни уредник: Др, Томо Поповић Прва српска штампарија Р. Ј Савића, у Сарајеву